Stenkastning mot polisen, nytt rån mot massagesalong – och en rad narkotikabrott

En rad narkotikabrott rapporterades i slutet av veckan. Arkivbilden är från ett tidigare tillfälle, när Mitt i träffade civilklädda poliser i Haninge som jobbade mot narkotikaproblemen.
En rad narkotikabrott rapporterades i slutet av veckan. Arkivbilden är från ett tidigare tillfälle, när Mitt i träffade civilklädda poliser i Haninge som jobbade mot narkotikaproblemen.
BLÅLJUSKOLLEN: Stenkastning mot polisen, en mängd narkotikabrott rapporterade – och nytt rån mot massagesalong. Här är Blåljuskollen med helgens blåljushändelser i Haninge.

15 narkotikabrott rapporterade på två dagar
Under den gångna veckans höstlov satsade lokalpolisen mycket på att vara där ungdomarna rörde sig i Haninge. På torsdagen och fredagen rapporterades en rad narkotikabrott.
– 15 personer rapporterades över hela kommunen, från Västerhaninge upp till Vendelsö, i åldern 15-25 år. Det handlade mestadels om killar. Främst om bruk, men även innehav, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.
Hur allvarligt ser ni på detta?
– Lite mörkrädd blir man. Det ska sägas att det inte är några större mängder. Men vi ser väldigt, väldigt mycket förekomst av narkotika bland ungdomarna i Haninge. Skulle vi kunna ha det här tempot, att jobba offensivt mot narkotikaproblemen bland ungdomar varje vecka så skulle vi säkert upptäcka lika många narkotikabrott kommande vecka. Men i normalfallet har vi inte den tiden, säger Lars-Göran Rehn.
– Narkotikabrott är ju speciellt. Så fort vi gör något offensivt så ser vi förekomsten av narkotika. Men brott och narkotikavärlden märks inte vi inte gör någonting.

Läs mer: Blixthalka och rattfylla ledde till avåkning – rätt in i villaträdgård

Stenkastning mot polis misstänks som hämnd – piketbuss ryckte ut
Strax efter midnatt natten mot lördag, när en polispatrull skulle kontrollera ett fordon i Brandbergen, kastades föremål mot polisbilen, även när patrullen själva satt sig i bilen. På Polisen Haninge-Nynäshamns facebook-sida skriver polisen att det handlade om stenkastning.
– Men det är lite oklart om det var stenar eller andra föremål. Men detta föranledde att patrullen fick biträde från hela sydområdet. En piketbuss kom därför ut till Brandbergen och visiterade ungdomar. Men det blev lugnt under resterande del av natten, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.
Händelsen rubriceras som försök till grov misshandel.
Polisen skriver på sin facebook-sida att den stenkastningen är en reaktion de många narkotikabrott som rapporterats i veckan.
– Vi rapporterade flera ungdomar för eget bruk bland annat i Brandbergen och Vendelsö, säger Lars-Göran Rehn.

bilitradgard

En bil körde rätt in i en villaträdgård i Vendelsö i helgen.

Oväntat besök – bilist körde rätt in i villaträdgård
Som Mitt i berättade i helgen körde en bilist av vägen och rätt in i en villaträdgård på Klenavägen i Vendelsö tidigt på lördagsmorgonen.  Föraren greps misstänkt för rattfylleri. Enligt polisen var det även blixthalt på vägen.
– Totalt har tre rattfyllerister rapporterats i helgen, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Läs mer: Rånförsök på massagesalong – men rånarna ivägskrämda

Nytt rån mot massagesalong i Haninge
Ytterligare ett rån mot en thailändsk massagesalong har skett i Handen – det tredje bara i höst.
På lördagskvällen vid 19-tiden gick en ensam man in på thaimassagesalongen på Midgårdsvägen mitt i Handen.
– Han hotade en kvinnlig anställd med kniv, hon gömde sig direkt, och mannen tog med sig hela kassamaskinen och försvann från platsen till fots, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.
Polisen har inga uppgifter om ålder på den misstänkta mannen.
– Det kan vara så att kvinnan gömde sig direkt, och på så sätt inte såg tillräckligt mycket av mannen. Detta är lite oklart.
Kan det finnas kopplingar till de två tidigare rånen mot massagesalonger i Handen?
– Det är svårt att se det kopplat till de händelserna. Jag vågar inte riktigt säga det, det är väldigt oklart.
Haningepolisen ska nu gå igenom de senaste signalement man fått in från rånen mot salongerna i Handen.
– De kan hitta någon tråd där, säger Lars-Göran Rehn.