Mordet i Tumba: Polisen undersöker bil

Området där skottlossningen ägde rum i Tumba spärrades av.
Polisen på mordplatsen för att göra teknisk undersökning
Området där skottlossningen ägde rum i Tumba Storvreten spärrades av. Storvreten Passvägen.
Polisen på mordplatsen för att göra teknisk undersökning
Polisen har sökt en grå Golf. I dag ska en bil undersökas som kan vara intressant i utredningen av mordet i Tumba i lördags.

På måndagsförmiddagen var ännu ingen gripen för mordet i Storvreten i Tumba i lördags då en 30-årig man förlorade livet efter att ha blivit skjuten. Klockan var 14.16 när polisen fick larm om skjutningen på Passvägen. Mannen fördes till sjukhus men avled senare av sina skador.

Söker fortfarande intressanta bilar

Enligt vittnen ska en bil ha lämnat platsen efter skottlossningen. Polisen söker nu efter en grå eller silverfärgad bil. Uppgiftslämnare har talat om en grå Volkswagen Golf.

– Det kan vara en grå Golf, men vi vill inte låsa oss, säger Kjell Lindgren på Stockholmspolisen.

Polisen söker fortfarande tips om bilar, men hittade i helgen en bil som möjligtvis kan vara intressant för mordutredningen.

– Vi ska genomföra en undersökning av fordonet i dag, innan dess kan jag inte kommentera bilen, säger Kjell Lindgren.

Dörrknackning i dag

I dag fortsätter polisen också med dörrknackning i området för att få fram mer pusselbitar till utredningen.

– Vi söker folk som eventuellt hört eller sett något. Även vad en person inte sett vid en speciell tidpunkt kan vara intressant för utredningen. Vi tar gärna emot fler uppgifter, säger Kjell Lindgren.

Polisen fortsätter också med att kartlägga den avlidne 30-åringens liv och bearbeta uppgifter från vittnen och uppgiftslämnare. Vidare tittar polisen på om det finns koppling till andra händelser.

Känner ni till något motiv?

– Det är svårt att ha en uppfattning innan vi har gjort en fullständig kartläggning som pekar åt något håll, säger Kjell Lindgren.