Man struntade i högerregel – döms för frontalkrock

trafikolycka
19-åringen frontalkrockade efter att ha väjt för en annan bil.
En 19-årig man döms för att ha orsakat en trafikolycka på Elsa Brändströms gata i Fruängen. 19-åringen ska ha låtit bli att stanna för en bil, trots att högerregeln gällde. En kvinna skadades i krocken.

19-åringen kom körandes på Elsa Brändströms gata i Fruängen i somras. I korsningen mot Fredrika Bremers gata, där högerregeln gäller, kom en man i en bil som skulle svänga höger.

19-åringen påstår att mannen i den andra bilen signalerat att han skulle släppa fram 19-åringen och att han därför inte stannade i korsningen. Men mannen i den andra bilen körde fram. För att undvika kollision väjde 19-åringen till vänster – och frontalkrockade med en kvinna som körde åt motsatt håll. Kvinnans bil slungades omkring 20 meter in i en byggnad och hon bröt fotleden.

Körde för fort

19-åringen har hävdat att han körde i 50 kilometer i timmen, men med tanke på kraften i krocken måste det ha gått betydligt fortare än så, bedömer Södertörns tingsrätt. Hur snabbt han körde har inte fastställts.

Han döms för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik till 70 dagsböter, totalt 7 000 kronor och ska betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.