Tafsare på bussen jagas av polis

Övergrepp har skett på bussar i Huddinge.
Övergrepp har skett på bussar i Huddinge.
En man jagas för att vid minst sex tillfällen ha tafsat på unga kvinnor på bussar i södra delarna av Stockholmområdet, varav två busslinjer trafikerar Huddinge.
Mannen finns på övervakningsfilmer men är ännu inte identifierad.

Polisen utreder sex fall av sexuellt ofredande mellan 1 oktober och 10 februari. Samma gärningsman tros ligga bakom samtliga.

– Vi har övervakningsfilm från alla sex tillfällen, säger Cecilia Närfors, förundersökningsledare vid Globenpolisen.

Enligt tidningen Expressen (där kan man se bilder från övervakningsfilmer) är de drabbade mellan 15 och 22 år gamla. Alla övergrepp har skett på bussar i södra Stockholm. Två av linjerna där övergrepp skett passerar genom Huddinge, dels gäller det 744 från Balingsnäs till Högdalen dels buss 710 från Sörskogen till Skärmholmen. Övriga linjer är nummer 188, 873 och 144. Tillvägagångssättet har varit likartat:

– Han är mycket förslagen. Han smyger in handen mellan benen och de utsatta beskriver allihop att de först inte har märkt något, plötsligt är det bara en hand där, säger Cecilia Närfors.

Bra bevisning

Utifrån övervakningsbilderna beskriver polisen mannen som i 40-45-årsåldern med kort mörkt hår, ljus hy och markerade ögonbryn.

– Vi har bra bevisning i och med övervakningsbilderna. Det vi behöver är mannens identitet, vilket vi hoppas att allmänheten kan hjälpa oss med, säger Cecilia Närfors.