Polischef hyllar kollegor som räddade skjuten

Till vänster: Bild efter ingripandet. Till höger: Christoffer Bohman vid polisen i Järva
Till vänster: Bild efter ingripandet. Till höger: Christoffer Bohman vid polisen i Järva
Pressbild.
Pressbild.
Bild från polisen i Järfällas Facebook-sida.
Bild från polisen i Järfällas Facebook-sida.
Christoffer Bohman, biträdande lokalpolisområdeschef, hyllar kollegorna i ett Facebook-inlägg efter skjutningen utanför Max i lördags.

Klockan 21.15 på lördagkvällen larmades polisen om att två män i 25-årsåldern hade skjutits i Kista, utanför hamburgerrestaurangen Max.

Polisen kan ha räddat liv

Den ene var lindrigt skadad, men den andre behövde akut vård. Under söndagskvällen publicerade Christoffer Bohman, biträdande polisområdeschef i Järva, ett Facebook-inlägg där han hyllade kollegornas insats. ”Igår räddade polis tillsammans med ordningsvakter sannolikt livet på en skottskadad person i Kista. En person som utan deras handlingskraftiga och snabba åtgärder troligtvis hade varit död nu”, skriver han i inlägget.

Beskylls för att inte göra sitt jobb

Christoffer Bohman menar att polisen ibland beskylls för att jobba mot området i stället för med det.

”En villfarelse som jag sörjer då jag känner mina kollegors inställning väl”.

Hans tankar går till de som drabbas av det hänsynslösa våldet. Med lördagens insats vill han belysa polisens tuffa jobb.

”Jag är också stolt polis. Stolt över den senaste tidens goda arbete med flertalet frihetsberövade i pågående mordutredningar. Alla vapenbeslag. Alla knarkbeslag men framförallt stolt över de som jobbade igår.