Taxibåt körde upp på skär – kaptenen berusad

Kvinnan greps i sin bostad i Haninge.
Blåljuskollen Haninge, måndag, med helgens blåljushändelser.
Taxibåt körde rätt upp på skär – två passagerare till sjukhus, bil brann i industriområde – och två trafikolyckor i Västerhaninge. Här är Blåljuskollen Haninge, med helgens blåljushändelser

Cyklist och lastbil i kollision

Vid 8-tiden på måndagsmorgonen ska en lastbil och en cyklist krockat vid Nynäsvägen-Vitsåvägen i närheten av Fors trafikplats, vid riksväg 73 i södra Västerhaninge.

Cyklisten kördes till sjukhus, men var vaken och talbar.

Bil i Jordbro industriområde brann

Vid 2-tiden natten mot måndag larmades räddningstjänst och polis till Rörvägen i Jordbro industriområde, sedan en bil brann. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Taxibåt körde rätt upp på skär – två till sjukhus

Vid 3-tiden natten mot söndag körde en taxibåt, med 14 passagerare och två i besättningen, rätt upp på ett skär på södra sidan av ön Ersholmen i Haninges skärgård.

Passagerarna utgjordes enligt polisen av en grupp kvinnor som haft möhippa ute på Utö, och två av dem fick föras till sjukhus med ambulans. Man tror att de var på väg tillbaka till fastlandet från Utö när olyckan inträffade.

– Vi har inga uppgifter om vilken hastighet som ska hållas i området, men befälhavaren verkar ha kört fort och båten stod mer eller mindre rätt på skäret. Vi ser detta som ett sjöbrott. Befälhavaren på taxibåten alkoholtestades och blåste positivt, säger Lars Backelin, kommunpolis i Haninge.

Trafikolycka i Västerhaninge

Vid 16.45 på fredagseftermiddagen var tre bilar inblandade i en krock på Tungelstavägen i Västerhaninge, precis innan Åbyrondellen.

Samtliga bilister ska ha kommit söderut, från Tungelstahållet.

– En bil körde in i en bilist framför sig med sådan kraft att den påkörda bilisten körde in i en bilist framför sig, säger Lars Backelin vid Haningepolisen.

Ambulans ryckte ut, och två av de inblandade personerna ska ha fått nacksmärtor.