Tre män häktade för misstänkt terrorbrott

De tre männen som greps i måndags begärdes häktade på torsdagen misstänkta för förberedelse till terrorbrott.
Två av männen greps i Akalla.

Under eftermiddagen och kvällen hölls häktningsförhandlingarna i Solna tingsätt mot männen som enligt Aftonbladet är 29, 38 och 45 år gamla.

På eftermiddagen häktades den 38-årige mannen på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till terrorbrott enligt TT.

Strax efter klockan 18.30 häktades även 45-åringen. Enligt TT är mannen på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Häktningsförhandlingarna mot en tredje person, 29 år gammal startade efter att domarens besked om 45-åringen och efter klockan 20 kom beskedet att även han häktas. Dock på den lägre misstankegraden, det vill säga skäligen misstänkt för förberedelse till terrorbrott.

TT skriver att 29-åringen är misstänkt för förberedelse till terrorbrott under perioden 1 juli 2017 till 30 april i  år. Övriga är misstänkta för brott under perioden 1 januari 2017 till 30 april 2018.

Greps i måndags

Det var i måndags morse som Säpo genomförde en räd mot flera adresser i landet. Två av gripandena genomfördes i Akalla. Alla tre anhölls senare, misstänkta för förberedelse till terrorbrott.

En källa uppger till TT att minst en av männen har haft kontakt med Rakhmat Akilov, som erkänt att det han som genomförde terrordådet på Drottninggatan den 7 april i fjol.

Enligt Säpo var de misstänkta – en längre tid – under bevakning innan gripandena gjordes.