Tjuvarna slog till tre gånger på samma gata

Inbrott, kofot.
Tre inbrott skedde på samma gata i Åkersberga under söndagen.
På söndagen kom tre anmälningar om inbrott från samma gata i Åkersberga. Vid två av inbrotten har tjuvarna lyft ut fönsterkassetten och dragit ner gardinerna för att kunna jobba ostört.
– Allt är upp och ner, det känns för djävligt rent ut sagt, säger Hanna Johansson vars hem blev drabbat av inbrott.

Tre adresser i villaområdet Margretelund i Åkersberga utsattes någon gång under söndagen för inbrott. Tjuvarna tog sig in i två av husen genom att lyfta ut hela fönsteranordningen och bände upp fönstret till det tredje huset.

Eftersom alla tre inbrotten skedde på samma gata, Viggvägen, misstänker polisen utan att ha någon misstänkt för brotten, att det rör sig om samma gärningsmän.

– Ja vi tror gärningsmännen har samarbetat. Tillvägagångssättet är likartad och det har skett i samma tidsperiod, säger kommunpolisen Mattias Tillberg.

Man känner sig mentalt överkörd

Säger Hanna Johansson boende i ett av husen som fick inbrott

”Prylar går att ersätta men inte semesterbilder”

Hanna Johansson, bor på en av de inbrottsdrabbade adresserna, hon hade varit bortrest med familj över helgen när hon möttes av en kaosartad syn.

– Jag skulle låsa upp dörren och ser genom fönstret att backar med kläder ligger utrivna på golvet. Då inser jag att det var inte så vi lämnade vårt hus. Sen upptäcker jag alla spår i snön och förstår att någon har varit inne i huset, säger hon.

Av de saker som familjen har hunnit gå igenom saknas bland annat smycken, pengar, högtalare och en dator.

– Vi hade alla våra semesterbilder sparade i datorn, en högtalare kan man ersätta men bilderna är det svårare med. Man känner sig mentalt överkörd.

Oroas av att tjuven ska komma tillbaka

Även en bilnyckel är borta vilket har skapat en viss oro för att tjuven eller tjuvarna ska återvända.

– Nu går man bara och väntar att de ska komma tillbaka och stjäla bilen. Det känns inte bra.

En detalj som hon och sambon la märke till var att gardinerna var nerdragna ut mot gatan, därför tror hon att inbrottet skedde på natten.

När hon och maken sen gick runt och knackade dörr i grannskapet för att se om någon hade sett något såg de ytterligare ett hus med rullgardinerna nere och ett bortplockat fönster.

”Mår jättedåligt”

Hanna tycker hela situationen känns obehaglig och flera som hon har pratat med känner likadant.

– I snön går det att se att någon har gått fram till vårt sovrumsfönstret för att tits om någon låg och sov. Jag mår jättedålig över det här och tror jag måste gå och prata med någon om det som har hänt.

– Vi pratade med en granne som inte hare haft inbrott men som mådde så dåligt när hon fick höra om vad vi hade råkat utvalt att hon inte kunder fortsätta med matlagningen.

Under måndagen gör polisen en teknisk utredning av brottsplatserna.