Trötta på oron i orten – ordnar trygghetsmöte

Mikael-Fredrik och Ulrika Wegebrand är några av de föräldrar och vuxna i Västerhaninge som nu ska göra orten tryggare igen.
Mikael-Fredrik och Ulrika Wegebrand ordnar trygghetsmöte efter senaste tidens oroligheter
Ulrika Wegebrand.
Ulrika Wegebrand.
Mikael-Fredrik Wegebrand.
Mikael-Fredrik Wegebrand.
En grupp föräldrar från Västerhaninge har tröttnat på oroligheterna i orten på senaste tiden, och har kallat till ett allmänt möte tillsammans med polisen för intresserade Västerhaningebor på onsdag. "Vi tycker att det får vara nog nu", säger Ulrika Wegebrand, 39.

Narkotikapåverkade ungdomar, inbrott i källare, skadegörelse på skolorna, hot, buskörning, en ihjälkörd ungdom på motorcykel på annandag påsk på Nederstaleden, och ett knivmord i norra Åbyområdet i början på februari. Dessutom blottanden, förföljelser och just nu en försvunnen 14-årig flicka.


Läs mer: 15-åriga flickan Selma försvunnen från Västerhaninge


Sista månaderna har otryggheten i Västerhaninge ökat. Det upplever en grupp föräldrar från Västerhaninge, som nu kallar till informationsmöte för intresserade på Mittpunkten på Björnvägen 10, klockan 19, på onsdagen.

Hoppas få igång nattvandring

I stängda facebook-gruppen ”Vi som bor i Västerhaninge” har man informerat om mötet.


Läs mer: Så gick mc-dödsolyckan i Västerhaninge till


Föräldrarna Mikael-Fredrik Wegebrand, 41, och Ulrika Wegebrand, 39, ligger bakom initiativet.

– Det kommer bli en bred fråga på mötet, eftersom det är så mycket som hänt sista tiden. Vi hoppas bland annat att få igång nattvandringen i Västerhaninge igen, den är vilande just nu men det finns jackor sedan tidigare så det handlar bara om att vi tar tag i det igen. Alla som bor i Västerhaninge är välkomna, ju fler desto bättre, säger Ulrika Wegebrand.


Läs mer: En anhållen efter knivmordet i Västerhaninge