Fem inbrott på fem nätter i Tungelstagrillen

Tungelstagrillen har varit utsatt för inbrott under hela veckan.
Grillkiosken mitt i Tungelsta har blivit utsatt för ständiga inbrott i veckan.
Tungelstagrillen intill Tungelsta station har blivit utsatt för inte mindre än fem inbrott under veckan. "Varken polis eller vaktbolag hinner hit i tid och kan stoppa inbrotten", säger kioskägaren Nasser Khezri. Nu har han och kompanjonen själva börjat bevaka kiosken på natten, men det har redan lett till att en av dem misshandlats av inbrottstjuvarna.

– De har stulit snus, cigaretter och elektronik från oss. Under torsdagen kom polisen förbi och sade att de hittat ett av våra paket i Västerhaninge, det var öppnat och länsat, säger Nasser Khezri, som driver Tungelstagrillen med sin kompanjon.

Enligt Nasser Khezri verkar inbrottstjuvarna ha tagit sig in via fönstret, med hjälp av kofot.

Polisen utreder inbrotten och misstänker att de beror på att kiosken saknar avtal med vaktbolag.

– Vi tittar på om det kanske saknas larm också. Förhoppningsvis kan vi återkoppla till kioskägarna under fredagen och stötta dem så gott vi kan, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Under natten mot fredag satt en av kioskägarna själv vakt och bevakade kiosken, när två misstänkta gärningsmän dök upp och försökte göra inbrott.

Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Lars-Göran Rehn vid polisen tror att grillkiosken behöver se över avtal med väktarbolag och larm.

– Min kompanjon satt på parkeringsplatsen och vaktade, då kom en bil och stannade till. De som klev ut hade en väska och kofot. Min kompanjon konfronterade dem, då blev han misshandlad med slag innan de försvann. Min kompanjon är hemma och vilar nu, han har haft ett helvete, säger Nasser Khezri.

Haningepolisen bekräftar att tjuvar slagit till mot kiosken hela veckan.

– Det har varit inbrott i grillkiosken varje natt sedan söndags natt. De misstänkta är inte identifierade men kioskägaren har lämnat signalement på två gärningsmän i 20-årsåldern, säger Lars-Göran Rehn.

De två personerna är alltså misstänkta för fullbordade inbrott samt inbrottsförsök varje natt sedan natten mot måndag.

Nu är kioskägarna oroliga för nya inbrott.

– Det har tagit väldigt lång tid att komma fram till polisen på telefon, och när vi väl gjort det har det tagit 20-25 minuter för dem att komma hit, säger Nasser Khezri.

Men ni tar inte hjälp av vaktbolag?

– Nej, jag har varit egen företagare i 28 år och väktare hjälper inte. Inbrottstjuvarna är inne 10 minuter, varken väktare eller polis hinner hit på den tiden.

Lars-Göran Rehn vid polisen:

– Vi kan ju inte sitta och bevaka kiosken. Det är väktares jobb. Men det verkar tyvärr som att dessa män gett sig den på att ”klara av” grillkiosken.

Tror ni de misstänkta kan vara hemmahörande i närområdet?

– Vi har ingen aning i dagsläget, säger Lars-Göran Rehn.