Man gripen – utreds för ofredande vid skolor

sturebyskolan
En 12-årig flicka på Sturebyskolan ska ha utsatts.
Förra veckan gick flera skolor ut med varningar efter att en okänd man ska ha försökt dra in en flicka i en bil i Stureby. En liknande händelse ska ha inträffat i Skärholmen.
Nu har en man i 20-årsåldern häktats för liknande brottslighet.
– Vi utreder om det är samma person som varit vid skolorna, säger Andreas Lindberg, vid Skärholmspolisen.

Förra tisdagen ska en 12-årig flicka ha stoppats av en okänd man med en bil på Bastuhagsvägen i Stureby. Enligt polisanmälan ska mannen ha tagit tag i flickans armar och försökt dra in henne i bilen. Hon lyckades dock slita sig loss och springa tillbaka till Sturebyskolan.

Rektorn polisanmälde händelsen och informerade alla föräldrar till barn på skolan om vad som hänt. Andra skolor i närområdet uppmanade också föräldrar att vara extra uppmärksamma.

Även skolor i Skärholmen och Vårberg har gått ut med varningar till föräldrar efter att en man ska ha försökt locka elever till sin bil, vilket Stockholm Direkt rapporterat om.

Man i 20-årsåldern utreds

Nu har en man i 20-årsåldern gripits och häktats för annan, men liknande brottslighet, vilket Stockholm Direkt var först med att berätta. Han misstänks bland annat för ofredande.

– Han är gripen för annan brottslighet på annan plats. Vi utreder nu om det är samma person som har varit vid skolorna, säger Andreas Lindberg vid Skärholmspolisen.

Misstänker ni att det är samma person?

– Vi behöver hålla lite mer förhör innan jag kan uttala mig mer om det. Men det känns som att vi är på rätt väg.

Inga ytterligare anmälningar har kommit in till polisen efter händelsen i Stureby.