Lång väntan på burgare – misshandlade kassör

Maskerade män misshandlande personal på McDonalds.
Maskerade män misshandlande personal på McDonalds.
För en månad sen kom två maskerade män in och misshandlade en ur personalen på McDonalds i Stora Wäsby. Nu åtalas en av männen efter att ha blivit identifierad av polisen.

Den 22 oktober rusade två maskerade män in på McDonalds i Stora Wäsby och hoppade över kassadisken. De två männen ska sen ha misshandlat en man ur restaurangens personal.

– Vi trodde till en början att det var ett konstigt rånförsök som skedde klockan sex på morgonen, en söndag. Men det var inget som tydde på att de ska ha försökt komma över kontanter, säger åklagare Robert Näppi.

Men motivet klarnade när de insåg att de två männen handlat mat i restaurangens drive-through-del precis innan.

– Motivet synes vara att två personerna var missnöjda med att de fick vänta på sin mat, säger Näppi.

Nu åtalas en av männen för misshandel och olaga hot. När mannen gick ut från restaurangen följde den misshandla mannen efter. Den åtalade mannen ska då ha signalerat att han var beväpnad.

Tack vare övervakningsfilmerna kunde polisen snabbt identifiera en av männen då han inte lyckats maskera sitt ansikte. Det är en man i 20-årsåldern, hemmahörande i Märsta.

– Det är en kvinnlig polis som i princip känner igen alla ungdomar i Väsby, både de kriminella och de icke-kriminella. Hon är väldigt mycket ute och lär känna klientelet och kunde säkerhet känna igen mannen, säger Näppi.

Senare samma dag kunde mannen gripas i sitt hem och då hittade polisen fyra gram kokain och 7 gram cannabis i mannens jacka. Han åtalas därför för narkotikabrott. Mannen har valt att inte kommentera någon av åtalspunkterna.