Vapenliknande föremål var bilverktyg

Polisbil
Polispatrullen fick stopp på bilen vid Årsta.
Ett vittne såg hur en person i en bil vid Danderyds sjukhus höll ett pistolliknade föremål i handen. Vittnet följde efter och polisen fick stopp på bilen i södra länken vid Årsta.
– I den tid vi lever får man tänka lite, säger Carina Skagerlind hos polisen.

En person såg hur tre män satt i en bil där en av männen höll i ett pistolliknande föremål. Detta var på E18 i höjd med Danderyds sjukhus. Vittnet ringde polisen och följde efter med sin bil.

Polisen kunde stoppa bilen i Södra länken vid Årstaavfarten. Mannen som höll i verktyget har medgett att han höll det i handen under färden.

”Det pistolliknande föremålet var ett verktyg”

– Det pistolliknande föremålet var ett verktyg. Troligen ett verktyg som man läser varvtal på bilmotorer med. Personerna har förstått att de har handskats med det så att det kan misstolkas, säger Carina Skagerlind på polisens mediecentral.

En förundersökning är inledd om olaga hot men ingen av personerna greps på platsen. Däremot hölls ett samtal med männen om vad det innebär använda ett verktyg på det sättet.

– Patrullen tog med sig bilen till nästa avfart och samtalade med personerna om beteendet. I den tid vi lever får man tänka lite, säger Carina Skagerlind.