90-åringar rånades av knivman i Boo – 21-årig Värmdöbo åtalas

Nacka Tingsrätt. Nya lokaler
21-åringen ska ha trängt sig in i det äldre parets bostad under knivhot.
21-åringen från Värmdö är misstänkt för att under knivhot ha trängt sig in i det 90-åriga parets hem i Nacka och där tvingat till sig kontanter och värdesaker.
Nu har han åtalats för bland annat rån, övergrepp i rättssak och grov stöld. 

Knivrånet mot det äldre paret som 21-åringen misstänks för skedde den 2 mars i parets bostad i Boo, Nacka.

Enligt åtalet ska mannen, som är hemmahörande i Värmdö, ha varit försedd med två knivar och under hotelser att skada paret, mannen och kvinnan är båda i 90-årsåldern, ha trängt sig in i bostaden.

Inne i bostaden ska han enligt åklagaren har tagit kontanter, mobiltelefoner, verktyg, smycken, armbandsur och husgeråd till ett värde av 30 000 kronor.

21-åringen har i förhör varken erkänt eller förnekat att det är han som utfört brottet.

I samband med intrånget ska mannen enligt åklagaren ha hotat att döda mannen i paret om han ringde polisen.

21-åringen har också åtalats för två fall av grov stöld i Värmdö. Han ska enligt åtalet i februari och mars ha tagit sig in i två bostäder i Stavsnäs. I en bostad ska han ha stulit bland annat verktyg, vin och mediciner, och i en annan bostad högtalare och ett mätinstrument.

Mannen har förnekat båda dessa inbrotten.

Han har även åtalats för ett rånförsök i Värmdö den 16 mars. Enligt åtalet har han försökt råna två personer på en moped och kontanter, ett brott mannen har förnekat sig skyldig till. 21-åringen har även åtalats för ett fall av häleri, även det ett brott 21-åringen har förnekat i förhör.

Dom meddelas senare.