Väsbybo dömdes för styckmord i Spanien

spanien
På hotellet i Calella mördade Väsbybon sin sambo.
2015 mördade och styckade mannen från Väsby sin sambo, mamman till hans barn. Nu ska han avtjäna 23 år i fängelset.

En man från Väsby dömdes för mord på sin sambo, rapporterade Expressen. Paret bodde ihop i Väsby med deras gemensamma barn. 2015 åkte de på semester till Calella utanför Barcelona.

Den 9 juli festade de tillsammans på en nattklubb men därefter fick semestern ett tragiskt slut. Mannen mördade sin sambo på deras hotellrum. Enligt domen ska kvinnan ha slagits i ansikte och därefter ska mannen ha täckt för munnen och näsan. Hon ska ha dött av kvävningen. Eftersom mannen missade sitt flyg hem till Sverige stannade han ytterligare en natt på hotellet.

Efter att ha mördat och styckat sin sambo ska mannen ha burit väskor och påsar med hennes kropp till ett skogsområde. Mannen fångades på övervakningskamerans film när han bar ut väskorna och påsarna från hotellet.

Han satte eld på en av väskorna och det var då han upptäcktes av vittnen som larmade polisen. Dagen efter greps han.

Domstolen i Arenys de Mar dömde mannen till 23 års fängelse. I spanska rättsväsendet sträcker sig straffskalan för mord från 15 till 23 års fängelse. Innan rättegången har mannen suttit häktad i två och ett halvt år.

Förbjuds att träffa sitt barn

Mannen hävdade att han styckat kroppen i panik efter att kvinnan dött i en olycka. Han menar att han puttade henne och att hon ska ha dött av att falla mot en möbel. Men domstolen köper inte förklaringen utan konstaterar att mannen ska ha varit lugn och kall då han greps av polisen.

Kvinnan var påverkade av alkohol och har inte försvarat sig själv.

Trots att det står klart att mannen styckat kvinnan döms han inte till brott mot griftefriden eftersom detta brott innebär att gärningspersonen haft uppsåt att skända kroppen enligt spansk rätt.

Utöver fängelsestraffet förbjuds mannen att träffa sitt barn eller kvinnans familj i 33 års tid.