Visste inte vad dopingkapslar innehöll

Tre kapslar med DMAA hittades i mannens hem.
Tre kapslar med DMAA hittades i mannens hem.
Tre kapslar innehållande illegalt dopingpreparat hittades i mannens hem. Men nu frikänns mannen från åtalat eftersom han menar att han inte visste vad kapslarna innehöll.

En man hemmahörande i upplands Väsby åtalades för innehav av hälsofarligt preparat efter att tre kapslar innehållande DMAA hittats i hans hem. DMAA är ett prestationshöjande medel som är klassat som ett hälsofarligt preparat.

Mannen erkände innehav men menade att han inte visste vad kapslarna innehöll. Enligt mannen fick han kapslarna av en bekant på ett gym som sa att det var ”Pre work outs”, tabletter som tas innan träning. Men han hade ingen kännedom om att de innehöll DMAA eller vad det var för substans.

Attunda tingsrätt frikände mannen från åtalat. Trots att han inte gjort några undersökningar för att ta reda på vad kapslarna innehöll eller velat namnge personen som gett dem till honom menar rätten att mannen inte haft för avsikt att införskaffa illegala preparat eller insett risken.

En av fyra nämndemän menade att mannen borde ha dömts eftersom han borde ha insett risken att kapslar han fick på ett gym kunde innehålla illegala preparat.