Yxmordet vid Rösjön: Häktade pojken och offret var skolkamrater

Både den ihjälslagne pojken och den som sitter häktad misstänkt för mord gick på Friberga.
Både den ihjälslagne pojken och den som sitter häktad misstänkt för mord gick på Friberga.
En 16-årig pojke från Danderyd ska ha blivit ihjälslagen med en yxa vid Rösjöbadet i Sollentuna i fredags. En jämnårig skolkamrat har häktats misstänkt för mord.

När polisen larmades till Rösjöbadet i Sollentuna i fredags kväll hittade de en nedslagen 16-årig pojke på marken. Intill honom låg en yxa, skriver Expressen.

Pojken fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda.

Offer och misstänkt kompisar sedan tidigare

I närheten fanns en jämnårig pojke. Det var han som larmade polisen och anmälde sig själv. Han sitter nu häktad misstänkt för mord.

Mordet har skakat Fribergaskolan i Danderyd. Båda pojkarna var elever där, och beskrivs som tidigare kompisar. Under måndagen har kommunen planerat hur man ska kunna möta oroliga elever och föräldrar på Fribergaskolan.

Åklagaren: Mycket tyder på att rätt person är häktad

Vad som kan ha föranlett mordet vill kammaråklagare Rickard Wahlqvist inte gå in på.

– Jag vill inte gå in på händelseförlopp eller motivbild eller så. Men det är ju en väldigt tragisk händelse. Mord är alltid tragiska, särskilt när det är så unga personer inblandade, säger han.

– Men den misstänkte har inte motsatt sig häktning och att han ringde in och anmälde sig själv tyder på att det är rätt person som sitter frihetsberövad.

Åtal ska väckas senast fredagen den 16 augusti.