Brottby har flugit genom seriesystemet – i dag premiär i trean

Navid Haque.
Navid Haque.
I dag skriver Brottby SK historia när de spelar sin första match i division tre mot Vaksala SK. Under tränaren Navid Haque har de gått i rallyfart från femman på bara två år.
– Den största orsaken är glädjen i laget och att vi är så sammansvetsade, säger han.


Han kom in som spelare i laget 2016 och fick frågan om han ville börja som tränare efter halva säsongen.

– Den säsongen var redan körd, men vi tog oss till final i Upplandscupen även om vi förlorade. Säsongen efter vann vi division 5 och då vann vi Upplandscupen. Det var det som gjorde att vi kvalade till Svenska cupen. Och förra säsongen vann vi division 4.

Vinsten i Upplandscupen mot Haninge ledde förra året till ett möte mot IFK Norrköping.

Brottby SK,

– Det blev förlust med 10-0. Men det är lugnt, de är ett av Sveriges bästa lag. De är proffs och vi var vi nykomlingar i fyran. 

Glädjen och sammanhållningen är lagets största tillgångar.

– Man kan bli sur på varandra utan att det blir allvarligt. Många av killarna har spelat i Brottby sedan vi låg i division 6. Det är inte så många föreningar som lyckats göra den resan. 

En annan styrka är att rollfördelningen är tydlig.

– Vissa är bra på att göra mål, andra på att jobba fram bollen åt dem. Alla har sin roll och vi har byggt upp sin vinnarmentalitet. Och vi har inte haft någon dipp. Jag tror att vi bara har förlorat sju matcher sedan jag tog över.

Vilka mål har ni den här säsongen?

– Att försöka hålla oss kvar i serien. Det är många bra lag i serien. Vi får ta en match i taget och det kommer att vara ett annat tempo. Flest poäng kommer vi att plocka hemma. VI har inte förlorat på Össeby en enda gång de senaste två säsongerna. Men det gäller att vi är disciplinerade och taggade.

Matchen börjar 13.00

– Jag tror vi får bra publikstöd som vanligt. Det brukar alltid komma mycket folk.