ANNONS

Brottsofferjouren i Södra Roslagen 20 år

Brottsofferjouren i Södra Roslagen fyller 20 år.

Men Firandet skuggas av att allt färre får hjälp.

– Det är djupt olyckligt, säger Sven-Erik Alhem, förbundsordförande.
ANNONS

Det har gått 20 år sedan Brottsofferjouren (BOJ) öppnade en regional avdelning i Södra Roslagen. Verksamheten har sedan dess bistått med både praktisk hjälp och samtal till brottsutsatta personer. Men allt färre ges möjlighet att få hjälpen, enligt Ulla Ravell som är samordnare på BOJ.

– Det märks en tydlig minskning av samtalen, säger hon.

Totalt hade BOJ 145 ärenden kopplade till Täby förra året. Året innan var siffran 169, varav misshandelsfall utgjorde den enskilt största delen. Även sett över samtliga kommuner i Södra Roslagen syntes en minskning. Hittills i år uppges antalet inkomna ärenden vara ungefär hälften så många som i fjol.

Enligt BOJ:s förbundsordförande Sven-Erik Alhem är trenden densamma över hela landet. Polisen har haft mycket stora problem med sina datasystem och det har ofta lett till att ärenden kommit bort, hävdar han.

– Vissa brottsoffer har levt i tron att de ska bli kontaktade av brottsofferjouren men informationen har aldrig gått vidare och det är djupt olyckligt, säger Sven-Erik Alhem.

Han hoppas dock att problemet ska vara övergående. Kontakter har gjorts med både ministrar och företrädare för samtliga politiska partier för att försöka få fram snabba åtgärder.

Det är den 14 oktober som BOJ i Södra Roslagen firar 20 år. Jubileet hålls på biblioteket i Täby centrum och då ska bland annat ska Henrik Belfrage, professor i kriminologi, tala om gärningsmannaprofiler.

Fakta
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.