Brunna logistikpark fortsätter växa

Två hyresgäster är redan klara för lokalerna som ska byggas.
Två hyresgäster är redan klara för lokalerna som ska byggas.
Snart påbörjas bygget av ytterligare 11 500 kvadratmeter företagsyta i Brunna. NCC:s projekt Lyckobrunnen ska stå klar om ett år.

I november startar NCC bygget av Lyckobrunnen, som blir företagets fjärde byggnad i Brunna logistikpark. Inflyttning blir i september 2018 och byggnaden ska miljöcertifieras enligt BREEAM.

Delar av fastigheten är redan uthyrd till företagen Engelmanns och Cosentino.

Första etableringen i Stockholm

Cosentino jobbar med olika ytskikt i stenmaterial som de levererar till hem och offentliga miljöer. Företaget finns i över 80 länder och det här blir deras första etablering i Stockholm.

– Vi valde Brunna för att NCC gav oss bäst möjligheter att anpassa lokalerna till vår verksamhet som hanterar stora tunga stenskivor. Men också för att området är snyggt, håller hög kvalitet och ligger strategiskt, även när vi ska bjuda in arkitekter och återförsäljare från Stockholm, östra och norra Sverige till vårt showroom i lokalerna, säger Pierre Wernlundh, vd Cosentino Scandinavia i ett pressmeddelande.

Zalando redan hyresgäst

Engelmanns finns redan i Brunna, men flyttar från sina befintliga lokaler som blivit för trånga. Företaget levererar dessertostar från hela Europa till livsmedelsbutiker.

Tidigare lokaler som NCC byggt är uthyrda till Svenskt Kosttillskott, Edström Logistics, Autoglas Grossisten och Zalando och sålda till NREP logicenters och Aberdeen Asset Management.