Brunskogsbacken får väggmålning

Kulturborgarrådet Roger Mogert (S) och Halim Bensaid från CitéCréation vid väggen på Brunskogsbacken.
Kulturborgarrådet Roger Mogert (S) och Halim Bensaid från CitéCréation vid väggen på Brunskogsbacken.
Brunskogsbacken 40 i Farsta strand blir adressen för den stora muralmålning som ska utföras av franska konstnärer.

I höstas skrev Mitt i Farsta om spännande planer på ny offentlig konst. Två väggar på Brunskogsbacken respektive Kilsgatan slogs om att bli först ut i stadens satsning på muralmålningar. Nu har valet fallit på gavelväggen vid Brunskogsbacken 40, inte långt från Magelungsskolan.

– Det är otroligt roligt att vi nu har en vägg. Förhoppningen är att målningen kan bli klar att invigas strax efter sommaren, säger Frida Cornell på Stockholm konst, som driver projektet ihop med Familjebostäder.

Målningen ska utföras av franska konstkooperativet CitéCréation, som har gjort spektakulära väggmålningar i många storstäder. Tanken är att motivet ska arbetas fram tillsammans med personer som bor och verkar i området.

– De exakta formerna är inte klara än, det ska vi planera ihop med Stockholm konst. Men vi kan konstatera att det blir den här väggen och att det är ett roligt och bra projekt, säger Erica Lawesson, kommunikationsansvarig på Familjebostäder.

CitéCréations kreative ledare Halim Bensaid kommer till Sverige inom kort för att delta i förberedelserna.

– Målet är att ta ut konsten på gatan och göra den tillgänglig för folket, sa han när Mitt i Farsta träffade honom i höstas.

Målningen i Farsta strand är tänkt att följas av flera på andra platser i Stockholm.