Brutalt misshandlade 20-åringen har vaknat

20-åringen som blev brutalt misshandlad i Flemingsberg på nyårskvällen har vaknat, efter att ha hållits nedsövd i nästan en vecka.

Polisen söker nu två vittnen som kan hjälpa utredningen framåt.

Misshandeln tros ha skett vid Terapivägen i Flemingsberg mellan klockan 20.30 och 21.20. Offret var en 20-årig man som hade varit på en fest i trakten.

Exakt vad som hände är oklart. Polisen tror att 20-åringen blev misshandlad av flera gärningsmän.

Han hittades medvetslös intill ett soprum klockan 21.20, nära garageinfarten vid Terapivägen 10–14.

– Det var några förbipasserande som hittade honom där, de larmade också 112 direkt, säger Johan Winell vid Södertörnspolisen.

När ambulanspersonalen hämtade mannen fanns enligt polisen en yngre kvinna på plats, tillsammans med en annan person som kan vara hennes mamma.

– Hon berättade saker som gör att vi tror att hon kan ha sett något. Hon är absolut inte inblandad, vi vill bara komma i kontakt med henne och eventuellt mamman, säger Johan Winell.

Misshandeln anses synnerligen grov, en rubricering som används när man visat särskild hänsynslöshet.

– 20-åringen var sönderslagen kan man säga och hade krosskador på flera ställen på kroppen, vi vet bara inte hur det har gått till, säger Johan Winell.

– Med tanke på det kraftiga övervåld han utsatts för så tror att vi det är fler gärningsmän men vi har inga belägg för det. Gärningsmännen har varit helt empatilösa, 20-åringen kunde lika gärna ha blivit ihjälslagen, säger Johan Winell.

Polisen har hört en del av festdeltagarna, utan resultat.

– Vi tror inte att det var ett planerat brott, snarare ett impulsbrott, säger Winell.

20-åringen har alltså hållits nedsövd i nästan en vecka.

– Han har vaknat nu men han har en mycket lång återhämtningstid, inte bara fysiskt utan även psykiskt, säger Johan Winell.

Polisen söker även andra vittnen som ha sett eller hört något.