Täbys mest lästa: Brutala rånet, rymmarvalpen Sigge och fincyklar

Krysset märket ut platsen där det brutala rånet ska ha skett. En av de drabbade spelade basket med kompisar mot en korg på baksidan av Byängsskolan i Täby mot skogen när rånarna slog till. Utreds som grovt rån 2-3 augusti 2019.
Det brutala rånet med pistol och machete som ska ha inträffat vid Byängsskolan i Täby, är veckans mest lästa artikel på Mitt i Täby.
Vad snackas det mest om? Hänger du med? Här är Mitt i Täbys mest lästa artiklar senaste veckan.

 

Rånare överföll ungdomar med machete och pistol

Det brutala rånet bakom Byängsskolan i Täby har skapat otrygghet. Rånargäng överföll ungdomar och hotade med pistol, machete, kniv och batong. Läs mer.

Se upp! Tjuvligor stjäl fincyklar i din trädgård

Tjuvligorna har ändrat strategi. Nu är det nya och dyra cyklar som stjäls i folks villaträdgård. Läs mer.

Rånoffret: Han växlade med pistolen mellan våra huvuden

Han protesterade när de svartklädda unga rånarna beordrade honom att sätta sig ner. Då tog en av de misstänkta fram en machete och hotade honom med, berättar en av de råndrabbade ungdomarna. Läs mer.

Rymmarvalpen Sigge försvann efter bilolycka – hemma igen

Matte Bianca Fernström kunde efter en veckas desperat letande – med bland annat specialspårhundar, fällor och drönare – äntligen andas ut. Valpen Sigge som försvann efter en dramatisk bilolycka var äntligen återfunnen. En rejäl välkomstpuss fick hon också.  Läs mer.

Läs även här den första artikeln om Biancas kamp för att hitta sin lilla valp.

Giftalgerna i Rösjöbadet och badstoppet blev en snackis

En nyhet som inga badgäster vill läsa – men många klickar på, kan man säga. Flera personer drabbades av hudutslag och magsjuka efter att ha badat i Rösjöbadet. Kommunen avrådde från bad efter misstankar om giftalger i sjön. Läs mer.