Bubbel och hållbarhet när ny barnavdelning invigs

Torsdagen den 21 invigs den nya barnavdelningen.
Torsdagen den 21 invigs den nya barnavdelningen.
Elever från Ur och skur-skolan har varit med och designat den nya barnavdelningen på Skarpnäcks bibliotek. I arbetet har de fått bekanta sig med moodboards och barnkonventionen.
– Barnen har hela tiden varit i centrum, säger Lina Lagerbäck från We Unite Design.

Skarpnäcks bibliotek har tillsammans med Ur och skur-skolan årskurs 4 och 5 och We Unite Design designat en ny barn- och ungdomsavdelning på Skarpnäcks bibliotek, något som Stockholm Direkt var först med att rapportera om. Temat för avdelningen är hållbarhet, och alla möbler och allt material som används på avdelningen är återvunnet.

Barnen från Ur och skur-skolan har vid sju olika tillfällen fått arbeta med olika designprocesser och moodboards, men även tyngre ämnen har diskuterats i arbetet – som barnkonventionen och klimatfrågor.

Det handlar om att göra barns röster hörda

Lina Lagerbäck, We Unite Design

– Barnen har hela tiden varit i centrum. I arbetet berörs många punkter i barnkonventionen, och det handlar om att göra barns röster hörda och att inkludera och engagera dem på ett roligt och kreativt sätt, säger Lina Lagerbäck, verksamhetsledare och designer för We Unite Design till Stockholm Direkt.

Invigningen av den nya avdelningen sker på Skarpnäcks bibliotek torsdagen den 21 mars klockan 15-17. Det kommer att bjudas på popcorn, musik och barnvänligt bubbel. Alla åldrar är välkomna att delta i evenemanget.