ANNONS

C dissar majoritetens budgetförslag

C kommer att lägga ett eget budgetförslag, säger Patrik Buddgård (C).
C kommer att lägga ett eget budgetförslag, säger Patrik Buddgård (C).
Kommunstyrelsen vill sänka skatten.
Kommunstyrelsen vill sänka skatten.
Kommunstyrelsens förslag till budget på Lidingö inför 2018 här kommit. En skattesänkning på 20 öre utlovas i förslaget. Det ger dig en kommunal skattesats på 18,29.
C-politiker menar att budgeten slår mot svaga grupper.
– Vi vill exempelvis att förskolan ska få mer uppräkning för att kunna minska barngruppernas storlek, säger Patrik Buddgård (C).
ANNONS

I slutet av november ska Lidingöpolitikerna besluta om stadens budget för 2019.

I kommunstyrelsens förslag utlovas en skattesänkning på 20 öre, det ger en skattesats på 18,29 kronor. Dessutom ska skolan få mer pengar.

– I budgeten har vi prioriterat att kunna leverera bättre kvalitet i omsorgen och skolan, effektivisera verksamheterna och minska Lidingöbornas skattebörda. Det handlar om att ge Lidingöborna mer valuta för skattepengarna, säger Daniel Källenfors, kommunstyrelsens ordförande.

Ledorden i budgetförslaget är: en hållbar ekonomi, förstärkning av verksamheterna, en varsam byggpolitik och ett lyssnande ledarskap.

Digitala satsningar i staden får också pengar i förslaget: 4,5 miljoner kronor går till digitala projekt.

Djupdyk i budgetförslaget här.

Drabbar funktionsnedsatta

Oppositionspolitikern Patrik Buddgård (C), är inte imponerad av förslaget. Han menar att skattesänkningen motsvarar lönen för de funktionsnedsatta inom Ö-gruppen när statsbidraget uteblir.

–  Vi tycker det är fel att de funktionsnedsatta ska få sänkt ersättning för att Moderaternas ska kunna sänka skatten ett öre mer i sitt ensidiga fokus på skattesänkning. Generellt är det en budget för bibehållen nivå inom verksamheterna istället för tillskott för förbättringar. Vi vill exempelvis att förskolan ska få mer uppräkning för att kunna minska barngruppernas storlek, säger han i en kommentar.

.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.