ANNONS

Bukowskis köper tillbaka konst som kan vara förfalskad

Bukowskis har sålt konst som kan vara förfalskad. Nu köper man tillbaka tavlor för totalt 7,5 miljoner kronor.
ANNONS

Sex tavlor som sålts på Bukowskis misstänks vara förfalskningar. Detta efter att en liga i Finland har åtalats för att förfalska konst.

Tavlorna har sålts i Stockholm och i Helsingfors. Nu köper Bukowskis tillbaka målningarna för sammanlagt 7,5 miljoner kronor från köparna.

– För oss är det viktigt att man som konstköpare kan lita på att man får det man betalar för. Därför ser vi oerhört allvarligt på misstankarna om att en så stor mängd konst har förfalskats och att vi på Bukowskis sannolikt också har vidareförmedlat förfalskade verk, säger Bukowskis vd Anna-Karin Laurell i ett pressmeddelande.

Det ska enligt Bukowskis finnas ytterligare tavlor som nu utreds och som kan köpas tillbaka, om de visar sig vara falska.

Bland de sex tavlorna ska det finnas en målning av Fernand Léger, ”Composition Murale”, som 2009 såldes för 5 miljoner kronor till Bukowskis ägare, familjen Lundin.

Inför budgivningen ska en expert på konstnären undersökt tavlan och bedömt den som äkta. Den misstänkta ligan har dock erkänt att de förfalskat verket.

– Tyvärr kommer vi aldrig att helt och hållet kunna försäkra oss mot förfalskningar, men det vi på Bukowskis kan göra är att ersätta kunder som drabbas, säger Anna-Karin Laurell.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.