Här bullar man upp inför kanelbullens dag

Yvonne Dal på Väsby nya konditori.
Yvonne Dal laddar för kanelbullens dag.
Väsby nya konditori slår på stort, det har man alltid gjort, inför kanelbullens dag. Inför torsdagens temadag planerar konditoriet att knåda uppemot 1 000 kanelbullar för att säkra att det blir – just precis – bullfest, bullfest hela da´n.

Förberedelserna inför kanelbullens dag är i full gång på Väsby nya konditori. Att temadagen i år infaller på en torsdag är något konditoriet gottar sig extra åt.

– När kanelbullens dag är på en vardag, särskilt en torsdag eller fredag, så brukar det vara väldigt bra försäljning. Det är många företag som gör beställningar, säger Yvonne Dal, driftansvarig på konditoriet.

Några av konditoriets läckerheter.

Några av konditoriets läckerheter.

Klassiska kanelbullen dominerar

Inför årets upplaga planerar man baka uppemot 1 000 kanelbullar. Konditoriet är Väsbys äldsta och nymodigheter som choklad eller äpple i kanelsnäckorna är inte på tal – här kör man på det klassiska receptet.

– En riktigt bra kanelbulle ska inte vara välgräddad, den ska vara saftig med mycket fyllning och luftig. Vi gillar den klassiska kanelbullen, säger Yvonne dal.

Vad ska man då dricka till? Saft? Mjölk? Nej, för Yvonne är svaret självklart.

– En kopp kaffe, så klart.

Väsby nya konditori tar 25 spänn för en kanelbulle.