ANNONS

Bullrig sommar väntar i Hjulsta – här är de största arbetena

Hjulsta, Förbifart Stockholm, sommarbyggen
Trafikplats Hjulsta som den kommer att se ut, samt pågående gjutning av kantbalkar på broarna.
Sprängningar, bergkross och brorivningar. Det ser ut att bli en bullrig sommar i Hjulsta när bygget av E4 Förbifart Stockholm når en intensiv fas.
ANNONS

Medan det mesta går på halvfart i Sommarsverige fortsätter arbetet med Förbifartens tunnlar och broar i oförminskat tempo.

– Vi behöver utnyttja sommarens avstängning av Mälarbanan för att utföra de arbeten som kräver spänningsfritt på tågbanan. Vissa arbetsmoment som till exempel rivningen av de betongfundament som användes som stöd när vi gjöt bron, kan upplevas som störande. Men vi gör allt vi kan för att för att minska störningarna för de närboende, säger Pia Andersson, Trafikverkets projektledare för trafikplats Hjulsta.

Flera störande arbeten

I Hjulsta pågår flera stora arbeten, och en del av dem kan alltså vara störande för omgivningen:

+ Under den period som Mälarbanan är avstängd (4-27 juli) kommer man att riva gamla brostöd under broarna, vilket kommer att bullra ordentligt. Arbetena kommer att pågå dygnet runt och kan vara störande.

+ Norr om E18 pågår arbeten med att spränga bort berg där de nybyggda broarna över E18 har ”landat”. Sprängningarna väntas bli klara under sommaren.

+ I augusti kommer en bergkross att placeras i schaktet där sprängningar pågår norr om E18. Den kommer att krossa bergmassor vardagar mellan klockan 07 och 19 under cirka 6 veckor, och det kommer att låta.

Fortsatta arbeten med tunnlar och broar

Utöver det pågår under sommaren gjutning av kantbalkar och montering av räcken och bullerskärmar på de båda huvudbroarna över E18. Arbetet startar i juli och pågår i ungefär ett år. Samtidigt fortsätter den pågående gjutningen av betongtunnlarna för norr- och södergående trafik.

På grund av arbetena med bron är cykelvägen mellan Barkarby och Spånga avstängd, men den öppnar igen i höst.

I norra Hjulsta i höjd med Hästa gård pågår arbeten med både norr- och södergående betongtunnlar och även valven som binder samma de bägge tunnlarna. De arbetena väntas inte orsaka några störningar för allmänheten.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.