Olle Burell (S).
Olle Burell (S).

Olle Burell (S): ”Magstarkt att angripa oss”

Nyheter 

Skolborgarrådet Olle Burell (S) kallar Moderaternas kritik för magstark - och beskyller sina motståndare för problemen med de tillfälliga byggloven.
– Sent ska syndaren vakna, säger han.

Moderaterna kräver ett helhetsgrepp kring de tillfälliga byggloven, och riktar skarp kritik mot den rödrosa majoritetens planering. Skolborgarrådet Olle Burell (S) är inte imponerad.

– Det är magstarkt att angripa oss för att de själva lämnat efter sig en lång rad av tillfälliga bygglov utan permanent lösningar. Sent ska syndaren vakna, säger han.

Men förskolebristen är trots allt ett faktum och enligt Olle Burell behöver Stockholm omkring 20 nya förskolor om året. En utmaning i en allt trängre stad.

– En stor del av vårt arbete består av att ta fram permanenta lösningar som fungerar i 50 år framöver. Krissituationer har vi fått lösa med tillfälliga bygglov, på grund av tidigare brister i planeringen. Det är nödlösningar och blir ofta dyrare än nödvändigt, säger han.

Flera av de tillfälliga byggloven kvartstår fortfarande – hur ska ni lösa det?

– Den historiska skuld vi fått ärva betar man inte av på ett år. Det kommer att ta ett par, tre år innan vi betalat av den skulden vi fått i knät. Det är en utmaning, men vi är glada att vi har fått uppgiften.

Fler nyheter från Stockholm

Insändarskribenten reagerar starkt på att en kvinna inte polisanmälde olyckan
Insändare

INSÄNT: ”Du körde på min mamma – och smet”

Nyheter

300 lägenheter ska byggas vid Grönstedtska

Nyheter

Skärholmens simhall hade olagliga kameror

Nyheter

Asbest upptäckt i Spånga badhus

Allsvenskan

Jajic ses hellre som bra än ung spelare

Nyheter

70 evakueras när Stadsbiblioteket renoveras