Välj ditt område
Olle Burell (S).
Olle Burell (S).

Olle Burell (S): ”Magstarkt att angripa oss”

Nyheter Skolborgarrådet Olle Burell (S) kallar Moderaternas kritik för magstark - och beskyller sina motståndare för problemen med de tillfälliga byggloven.
– Sent ska syndaren vakna, säger han.

Moderaterna kräver ett helhetsgrepp kring de tillfälliga byggloven, och riktar skarp kritik mot den rödrosa majoritetens planering. Skolborgarrådet Olle Burell (S) är inte imponerad.

– Det är magstarkt att angripa oss för att de själva lämnat efter sig en lång rad av tillfälliga bygglov utan permanent lösningar. Sent ska syndaren vakna, säger han.

Men förskolebristen är trots allt ett faktum och enligt Olle Burell behöver Stockholm omkring 20 nya förskolor om året. En utmaning i en allt trängre stad.

– En stor del av vårt arbete består av att ta fram permanenta lösningar som fungerar i 50 år framöver. Krissituationer har vi fått lösa med tillfälliga bygglov, på grund av tidigare brister i planeringen. Det är nödlösningar och blir ofta dyrare än nödvändigt, säger han.

Flera av de tillfälliga byggloven kvartstår fortfarande – hur ska ni lösa det?

– Den historiska skuld vi fått ärva betar man inte av på ett år. Det kommer att ta ett par, tre år innan vi betalat av den skulden vi fått i knät. Det är en utmaning, men vi är glada att vi har fått uppgiften.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Manchester United fans Geoff Hill
Sport

Rörstrandsgatan röd av Manchester United-fans

Ajax laddar på Flemminggatan inför Europa League-finalen på Friends Arena mot Manchester United
Sport

Fleminggatan en rödvit partyzon med Ajaxfans

Nyheter

Anrika Hedengrens på fallrepet – igen

Järvahjältar

#Järvahjältar: Rafael odlar till Järvaborna

Sport

Sportsvepet: Svenska för fotbollsfans

Brott

Åtal närmar sig i pedofilhärva