Burgarprofil tar över sommarkafét vid Rudan
– Det blir ”hockeypuckar”. Inte ”Grillkiosk”-standard, utan mer djupfrysta Sibylla-burgare klockan 3 en lördagnatt, säger David Holm, 30.
– Men en hockeypuck är riktigt bra en solig dag i Rudan, fortsätter han och skrattar.
David Holm är förväntansfull när han träffar Mitt i någon vecka innan öppningen.
– Förutom burgarna blir det korv med bröd, fullt glassortiment, läsk och godis, säger han.
Det är klart att det måste finnas sommarkafé här och lite mer beachhäng
David Holm
2014 blev David Holm omskriven när han och en vän tog in en av landets största burgare på menyn i värmländska Munkfors.
Burgaren var på 800 gram nötkött.
Korvar, burgare, glass, godis och läsk ska säljas i kiosken de kommande veckorna.
Hösten 2016 var han tillbaka på hemmaplan och öppnade lilla hamburgervagnen ”Grillkiosk” i Handens industriområde.
Den lilla vagnen blev på kort tid kultförklarad för sina prisvänliga kvalitetsburgare.
Hjälper restauranger
Men kiosken var just för liten och David stängde efter bara fyra månader.
I dag jobbar han som restaurangkonsult, och säger att han vill göra så mycket samhällsnytta han kan.
– Rudan har alla förutsättningar att erbjuda mer under sommarhalvåret. Här finns ju beachfotboll, beachvolleyboll, badplats och Ormteatern. Det är klart att det måste finnas sommarkafé här och lite mer beachhäng.
Senast från vecka 27 och fem sex veckor framåt ska Kafé Rudan vara öppet, lite beroende på vädret.
Kan smygöppna
Kunder uppmanas att ha koll på kaféets Facebook-sida för öppettiderna.
– Kanske smygöppnar vi redan nu till midsommarhelgen. Men pissregnar det en dag så håller vi ju stängt, säger David Holm.