Min lokala hjälte

Busliv föregick vandaliseringen av Kulan

Kulans parklek
Kulans parklek håller stängt inomhus tills vidare.
Ett stökigt ungdomsgäng levde busliv vid Parkleken Kulan under helgerna, innan den vandaliserades svårt. Det berättar en Sätrabo.

Mannen, som är pensionär och har bott i Sätra sedan 1964, bor precis bredvid parkleken. Under lång tid har ett högljutt och bråkigt gäng hållit till där, framför allt under fredags- och lördagskvällar, berättar han.

– Det är ett gäng på tre fyra grabbar som har fört ett himla liv. De har startat redan vid 7-tiden på kvällen, så hade man balkongdörren öppen blev man störd.

Mannen har också ofta störts av de mopedgäng som kör genom området, enligt honom i farter som går upp till 70–80 kilometer i timmen.

– Jag har ringt polisen om mopederna flera gånger, men det händer ingenting. Jag är inte förvånad över vandaliseringen av parkleken med tanke på hur stökigt det är här, säger han.

Det var förra helgen som parkleken Kulan vandaliserades. Vandalerna hade satt på kranarna för fullt och samtidigt täppt igen alla avlopp, med översvämning som följd. Dessutom hade de kletat ner väggar, tak, möbler och leksaker med färg. Parklekens inomhuslokal håller tills vidare stängt men det går att vara utomhus. Personalen hänvisar till parlekarna Ängen, Bredängs allé 22 och Kungssätravägen 33 för föräldrar och barn som vill vara inomhus.

Läs mer om vandaliseringen här.