Buss 707 brakade in i väntkur i Fruängen

Här är det riskabelt att vänta på bussen.

707:ans buss har kvaddat väntkuren två gånger på två månader.

– Det börjar bli lite väl ofta, säger en Fruängenbo.

Väntkurer upplevs som ett skydd mot trafiken – men säker kan man inte vara.

707:ans ledbuss som går mellan Fruängen och Tumba, och som många tar till Kungens kurva och Ikea, har kört sönder kuren i Fruängen minst två gånger.

Den senaste kollisionen skedde så sent som förra tisdagseftermiddagen.

– Jag hade först tänkt sätta mig i kuren och vänta, men sedan ångrade jag mig och bestämde mig för att ta mig en promenad runt torget i stället, säger en kvinna från Fruängen.

Tur var väl det. För när kvinnan sedan kom tillbaka var det glaskross överallt. Kvinnan frågade en chaufför från en annan buss vad som hade hänt och fick då svaret att 707:ans buss krockat med kuren.

Fruängsbon bevittnade samma sak för knappt två månader sedan.

– Då var det en kvinna som precis hade rest sig för att slänga något i papperskorgen när bussens bakparti slog in i kuren, säger hon.

Johan Nordfjäll, pressekreterare vid bussoperatören Keolis, har inte hört att någon ska ha blivit skadad. Men han beklagar det inträffade.

– Jag har pratat med trafikområdet och det är helt enkelt en besvärlig trafiksituation där, eftersom det är flera andra tunga fordon på platsen. När föraren har svängt ut från hållplatsen har bussens bakparti krängt till och slagit i väntkuren.

Johan Nordfjäll säger att händelserna utreds genom samtal med förarna och att det ständigt pågår en dialog med kommunen om vilka hinder som borde tas bort vid olika knutpunkter.

Har ni fått gehör från kommunen om att åtgärder behöver vidtas här?

– Jag törs inte svara på det just för den här busshållplatsen.

Men ska man då behöva vara rädd för att stå i busskuren i fortsättningen?

– Nej, inte rädd, men självklart är det bra att vara uppmärksam på trafiken runt omkring.