ANNONS

Krogbrand på Medis: Polisen vill ha tips

Två gasolvärmare ska ha brunnit på uteserveringen.
Två gasolvärmare ska ha brunnit på uteserveringen.
Brand Medborgarplatsen
Bussarna stannar inte på Medborgarplatsen efter nattens brand.
Efter nattens brand spärrades Medborgarplatsen av. En mörk bil ska ha sett lämna platsen i samband med att en smäll hördes.
Polisen har inlett en utredning om "allmänfarlig ödeläggelse".
ANNONS

Tjugo över fyra kom larmet om brand på en uteservering på Medborgarplatsen. Det visade sig att det var två gasolflaskor som fattat eld.

– Det kan innebära en del problem för allmänheten på väg till jobbet. Vi har nödgats att spärra av hela Medborgarplatsen, säger Peter Asp, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Foto: Johan Thornton

Kraftig smäll hördes

Enligt den person som ringde in hördes en kraftig smäll innan det började brinna vid restaurangens uteservering i anslutning till Söderhallarna.

– Det har varit svårt att lokalisera exakt vad och var som lät. Men det ska ha dånat på rätt bra på Söder.

En anledning till avspärrningarna var att polisen inte kunde utesluta att det fanns farliga föremål på platsen, en annan var att det var en försiktighetsåtgärd eftersom det kunde finnas gasflaskor i uteserveringens gasolvärmare.

ANNONS

Mörkt fordon sågs lämna platsen

Under förmiddagen stannade inte passerande bussar på Medborgarplatsen. Branden kunden släckas snabbt i och med att det bara brann utomhus. En förundersökning om grov allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

– Det var inte som man vi först trodde, att det brann i själv restaurangen. Det var två gasolvärmare som brann på uteserveringen, säger Tobias Åkesson, ledningsoperatör på Stockholms räddningscentral.

Polisens tekniker och bombtekniker arbetade på platsen på morgonen men avslutade undersökningarna vid åttatiden. Avspärrningarna släpptes. Inget farligt föremål hittades.

I samband med att smällen hördes sågs en mörk kombi lämna platsen i riktning mot Södra station. Polisen söker vittnen som sett bilen och uppmanar allmänheten att komma med tips om händelsen.

ANNONS