ANNONS

Nytt bussbolag börjar köra i kommunen 2019

Insändarskribenten är besviken på att bussen dras in.
Transdevs bussar börjar rulla i kommunen i juni 2019. Bilden är en arkivbild.
Tidigare har Keolis, Arriva och Nobina kört SL:s bussar i Sigtuna, Upplands Väsby och Vallentuna. Nu får de sällskap av Transdev, som tar över busstrafiken i norra länet.
ANNONS

Transdevs bussar börjar rulla i kommunen i juni 2019.

Avtalet som trafiknämnden i landstinget beslutade om på tisdagen, sträcker sig över 10 år och är värt cirka 270 miljoner kronor per år.

– Det är glädjande att vi kan presentera en ny leverantör i SL:s busstrafik då vi tror att ökad konkurrens skapar drivkrafter som gynnar hela marknaden. Transdev har lämnat det bästa anbudet både utifrån pris och utifrån de kvalitetskrav vi ställt, säger Caroline Ottosson,chef för trafikförvaltningen och vd för SL.

Transdev kommer att köra bussarna i Sigtuna, Upplands Väsby och Vallentuna kommuner. Fem av bussarna kommer att vara helelektriska – något som SL krävt. Övriga bussar ska drivas med fossilfria drivmedel.

Avtalet är konstruerat så att Transdev får halva ersättningen efter antalet betalande resenärer och den andra halvan för utförd trafik.

SL hoppas att modellen ska sporra Transdev att nå målet om minst 80 procent nöjda resenärer, och att få resandet att öka mer än befolkningsutvecklingen.

ANNONS