Bussförare med i jakten på Pavarotti

Bussförare håller utkik och främlingar åker från Uppsala för att leta.

Engagemanget för bortsprungna hunden Pavarotti har ökat genom sociala medier.

– Jag är helt överväldigad, så rörd. De flesta som hjälper till att leta och sätta upp lappar har jag aldrig träffat tidigare, säger matte Veronica Boxberg Karlsson.

Fredagen den 6 juni försvann sjuårige Pavarotti, en brun Lagotto, från Lindö golfbana, precis i närheten från där familjen också bor.

Pavarotti är van att vara lös, men förmodligen var det en tik, en hare eller en katt som gjorde att han sprang bort utan att komma hem igen.

Vid fredagens pressläggning hade Pavarotti varit bortsprungen en vecka.

Då hade också Pavarottis egna Facebooksida hunnit få 148 medlemmar, med många inlägg om var hunden senast observerats och var lappar satts upp.

Förutom Facebookgruppen ”Pavarotti försvunnen Vallentuna” har flera sms-grupper startats, för deltagarna i sökningen.

Bussförare i Täby har också fått ut efterlysningen på sina skärmar och folk från andra delar av Stockholm, och Uppsala, har åkt till Vallentuna för att delta i letandet.

Själv har matte Veronica Boxberg Karlsson inte sovit mycket sedan försvinnandet.

– Vi har vaktat flera nätter, och tältat i Rosengården där han observerats. Pavarotti har setts här vid golfbanan flera gånger, men han förstår inte hur han ska komma hem igen, säger hon.

I fredags var hoppet om att återfinna Pavarotti stort. Matte Veronica höll på att dra runt komage, ett så kallat våmspår, på golfbanan och tanken är att doften ska leda deras kära kamrat hem igen.

– Han är så glad och go, men nu vet jag inte hur hans tillstånd är. Han hittar nog mat, men jag är orolig för att han ska bli påkörd av en bil. Han har setts vid Vallentunasjön, säger Veronica.

Bortsprungna Pavarotti.