Bussföraren utskriven – utreds för brott

En av SL:s biogasbussar körde in i Klaratunneln och exploderade. Föraren är nu hemma från sjukhuset.
En av SL:s biogasbussar körde in i Klaratunneln och exploderade.
Bussföraren som körde SL-bussen som exploderade i Klaratunneln skickades till sjukhus med allvarliga skador. Han är nu hemma och polisen fortsätter utredningen om vårdslöshet i trafik.

Mannen som fördes till sjukhus med allvarliga skador efter bussexplosionen i söndags kunde skrivas ut från Karolinska universitetssjukhuset i Solna i måndags eftermiddag.

– Skadorna var relativt lindriga och han är hemma nu. Han är skakad av det som har hänt och har fått stöd av Keolis, säger Valerio Nicolai, presskommunikatör på bussbolaget Keolis.

Utreds internt

I samband med olyckan fick föraren direkt stöd genom en kamratstödjare från Keolis som är utbildad i krishantering som mötte upp på sjukhuset. Sedan dess har han också erbjudits samtalsstöd.

Varför föraren körde in i Klaratunneln som är för låg för bussarna är fortfarande oklart. Arbetsgivaren Keolis utreder händelsen internt och besökte föraren under onsdagen.

– Det var ett första möte i dag, vi utreder fortfarande vad som har hänt och hur det har gått till, säger Valerio Nicolai på Keolis.

Misstänks för brott

Efter explosionen startade polisen en utredning om vårdslöshet i trafik, samt arbetsmiljöbrott och vållande till kroppsskada. Enligt polisen pågår nu förhör och sedvanliga utredningsåtgärder för att titta på om det finns några tecken på brott att gå vidare med.