Busshållplats på E18 vid Mörby avstängd i flera månader

Bussar på E18 stannar inte vid Mörby C, Danderyd,
Bussar södergående på E18 stannar inte vid Mörby centrum.
Vägarbete vid Mörby centrum stoppar bussar från att stanna vid hållplatsen. Alla busslinjer på E18 norrifrån på väg mot Danderyds sjukhus eller tekniska högskolan drabbas.

Ett vägarbete på E18 ställer till det för bussresenärer som ska till Mörby centrum. Inga bussar norrifrån stannar vid hållplatsen som tillsvidare är avstängd.

Informationen från SL har inte nåt fram till alla resenärer. Och de som skulle till Mörby fick åka till Danderyds sjukhus och byta till buss eller tunnelbana för att åka tillbaka.

– Jag kände inte till att hållplatsen skulle dras in och blev förvånad imorse och SL vet inte hur länge detta kommet att pågå, säger en resenär.

SL informerar

Att ta en omväg för att komma till Mörby är något resenärerna kommer att få göra fram till mitten av augusti visar det sig när Mitt i söker information.

SL skriver på sin hemsida:

”Hållplats Mörby centrum/E18 i riktning mot Danderyds sjukhus är indragen för bussarna p.g.a. vägarbete som påverkar bussfilen. Detta gäller tillsvidare.”

– Hållplatsen är indragen på grund av vägarbete men någon mer information än så har jag inte, säger Aleksander Krajisnik på SL:s presstjänst.

Vägarbete E18, Mörby C

Norrvatten renoverar ledningar

Anledningen till vägarbetet är att Norrvatten renoverar sina ledningar. Något som Mitt i tidigare har rapporterat om.

Syftet är att förnya gamla ledningar utan att behöva gräva upp gator, bebyggd miljö eller orörd natur. Endast mindre grävarbeten behöver göras.

– Vårt ledningsnät är i behov av renovering och tack vare ny teknik som kompletterar befintliga lösningar kan vi genomföra det arbetet effektivt med endast en liten miljöpåverkan, sa Johan Wallberg, avdelningschef Norrvatten när Mitt i skrev om detta i februari.

Hållplatsen avstängd till augusti

Renoveringsarbetet startade under torsdagen den 9 maj och enligt Johan Wallberg på Norrvatten beräknas arbetet att pågå till mitten av augusti.

Fram till dess kommer också busshållplatsen att hållas stängd.

– Vi har gjort bedömningen att det inte finns plats att upprätta någon tillfällig hållplats på ett trafiksäkert sätt. Men det går att ta sig till Mörby via Danderyds sjukhus, säger Aleksander Krajisnik.