Båt eller fiskarskor krävs menar en resenär. En annan beskriver det som en sjö framför busshållplatsen vid Sundbyvägen i södergående riktning.

Det är bara några av de drygt 80 synpunkter som kommit till Stockholms stad de senaste två åren och handlat om problem vid busshållplatsen.

Ligger på gammal sjöbotten

Att den ligger på en gammal sjöbotten bidrar till svårigheterna.

– Sjöbottnar är låga punkter och det tenderar att ansamlas vatten där, säger Alexandra Fleetwood, pressansvarig på Stockholm vatten och avfall (Svoa).

 Alexandra Fleetwood är pressansvarig på Stockholm vatten och avfall.

Alexandra Fleetwood är pressansvarig på Stockholm vatten och avfall.

Privat

Det kommunägda bolaget ansvarar för vattenledningarna och har del i ansvaret för den uppkomna situationen.

Delat ansvar

Ansvaret för den andra delen som omfattar vägar, vattenansamlingar och brunnar bär Stockholms stads trafikkontor. Men mellan de två aktörerna har kommunikationen inte varit helt vattentät, den bilden delar båda parter.

– Det har varit oklart vems ansvar det har varit, trafikkontorets eller Svoas. Det har blivit en miss i kommunikationen, säger Joakim Svensson, kommunikatör vid trafikkontoret.

Oklart kring felet

Exakt var felet ligger är oklart i dagsläget.

– Vi tror att det beror på att ledningsnätet inte har kapacitet att svälja vattnet. Dagvattnet går ner i brunnen där det är stopp. Sedan ska det går via ledningarna ut i Bällstaån. Någonstans på vägen är det antagligen ett problem, säger han.

När trafikkontoret efter Mitt i:s jakt på svar blir varse problemet tar de kontakt med Svoa och lovar att snabbt ta tag i det.

– Vår gatudriftsenhet kommer åka ut nästa vecka och titta. Det är i alla fall en start. Sen får vi ta en dialog med Svoa om hur vi går framåt, säger han.

Svar i höst

Enligt Joakim Svensson lär det dröja ytterligare några veckor innan besked kommer.

– Ett svar på hur vi löser det, vad det kostar och vem som ska göra vad har vi nog inte förrän efter sommaren någon gång, säger han.

Stockholm vatten och avfall beklagar att det blivit en kommunikationsmiss.

– Vi har ett delat ansvar och det verkar ha blivit något missförstånd på vägen. Det är den mänskliga faktorn. Ibland blir det missförstånd mellan människor. Det viktiga är att vi nu hjälps åt för lösa det här, säger Alexandra Fleetwood.