Bussilskan fortsätter

Svartklädda fotgängare lever farligt i Stockholmstrafiken, menar skribenten.
Bussförändringarna från förra året väcker fortfarande ilska hos Kungsholmsborna.

Men klagomålen leder inte till några förändringar i trafiken.

Under förra året genomfördes en av de största förändringarna i busstrafiken någonsin i stan när hela bussnätet ritades om.

Många Kungsholmsbor har sedan förändringarna förra året hört av sig till Mitt i Kungsholmen och SL med olika klagomål på den nya stäckningen. Ofta har det handlat om att direkttransporten till Östermalm skurits av och att bussarna från Kungsholmen i stället viker av norrut, via Odenplan.

Mitt i berättade i förra veckans tidning om de planerade bussförändringarna i Stockholm vid årsskiftet 2016/2017. Men i det nya förslaget fanns inga förändringar med som löser problemen med linjerna till Östermalm.

Något som upprört läsare, bland andra Lena Cederholm som bor vid Kungsholms kyrka.

– Man blir förbaskad. Jag kunde aldrig drömma om att de skulle flytta på 62:an som var en så frekventerad linje, säger hon.

Lena är pensionär och åkte ofta 62:an till Östermalm och Gärdet. Nu måste hon promenera till Kungsholms torg för att ta bussen.

– Jag tar mig nog mer sällan in till stan nu. Det är ju bra med promenader men det är inte alltid vädret tillåter, säger hon.

Många läsare har under året hört av sig till Mitt i med budskapet att de vill få tillbaka direktlinjen till Östermalm. En av dem tycker att det är märkligt att buss 50 och 61 har i princip samma sträckning.

”Som det är nu kommer vi från Hornsberg till Odenplan och sedan mot universitetet med bägge bussarna. Östermalm når vi inte.” skriver läsaren i ett mejl till Mitt i.

Men Mikael Svensson från bussföretaget Keolis menar att man är nöjda med förändringarna förra året. De som klagat är, enligt honom, en väldigt liten del av alla som åker buss i Stockholmsområdet. Därför väntas just nu inga förändringar.

– Vi anpassar där resenärsunderlaget finns, säger Mikael Svensson.