ANNONS

Busskaoset fortsätter – Arriva skyltade fel igen

Anders Forsman, Gribbylunds fastighetsägarförening, slår larm om busskaoset i Gribbylund - felskyltade hållplatser och gamla tidtabeller som visar nedlagda stopp.
Anders Forsman, Gribbylunds fastighetsägarförening, slår larm om busskaoset i Gribbylund, felskyltade hållplatser och gamla tidtabeller.
Nu är det ännu snurrigare för bussresenärerna i Gribbylund. Trafikförvaltningen uppgav att man skulle göra om och rätt – men då skyltade Arriva fel, igen.
ANNONS

Trafikförvaltningen uppger att det är tydliga regler för omskyltning när busslinjer dras om och hållplatser läggs ner. På onsdagen lovade Elin Lindström, presskommunikatör på Trafikförvaltningen, Mitt i:s läsare att den upphandlade trafikutföraren Arriva omedelbart skulle rätta till alla felskyltade hållplatser och sätta upp tydlig information om flyttade busslinjer.

Pendlare väntade förgäves – skyltar om flyttade bussar saknades

Bytte – men blev fel igen

Den blanka skylten vid den nya hållplatsen på Sveavägen byttes ut samma kväll.

Problemet var bara att det blev fel igen.

– Där har de lyckats att sätta upp att bussarna går mot Danderyds sjukhus, åt fel håll. Dessutom har de bara satt upp de gamla tidtabellerna. Hållplatsen Gribbylunds allé finns med på tidtabellen, det är en av de hållplatserna på Ungdomsvägen som är borta, förklarar Anders Forsman, som sitter i styrelsens för Gribbylunds fastighetsägarförening.

Svårt hitta rätt buss till sjukhuset

Just nu är det så snurrigt för bussresenärerna i i Gribbylund att det är svårt att reda ut hur bussarna överhuvudtaget åker,  var de stannar och inte stannar och åt vilket håll du åker ifall du kliver på.

– I morse kom en äldre dam och herre och visste inte hur de skulle ta sig till Danderyds sjukhus, berättar Anders Forsman, som själv väntade på bussen mot Roslags Näsby.

Anders Forsman, Gribbylunds fastighetsägarförening, slår larm om busskaoset i Gribbylund - felskyltade hållplatser och gamla tidtabeller som visar nedlagda stopp. Här ska det inte bara vara avstigning för en 605-buss utan också påstigning för 605 mot Danderyds sjukhus.Förvirrande?

ANNONS

På denna hållplats är det slutstation för vissa 605-bussar, men också påstigning för andra 605-bussar som går mot Danderyds sjukhus, enligt Anders Forsman. Förvirrat? Ja, sannolikt extra när det inte står rätt på skylten. Busslinje 609 saknas helt på skylten. Foto: Anders Forsman

Reseplaneraren stämmer bäst

Anders Forsmans tips för alla som är osäkra är att följa SL:s reseplanerare och strunta i skyltning och tidtabeller. Under sina dagliga promenader har han nämligen noga jämfört den digitala reseplanerarens rutter, nuvarande skyltning och uppsatta tidtabeller.

De som på onsdagskvällen hoppade på buss 605 på hållplatsen Lansen för att åka mot Danderyds sjukhus fick som bonus en extra sightseeingtur.

– Då får man åka en rundtur runt hela Gribbylund istället för att gå på 605 mot Danderyds sjukhus på andra sidan gatan.

”Då får man åka en rundtur runt hela Gribbylund istället för att gå på 605 mot Danderyds sjukhus på andra sidan gatan.”

Gribbylundsbon Anders Forsman

Snart två veckor av busskaos

Anders Forsman är förvånad över att SL och Arriva lyckas skapa ett sådant kaos och att det snart två veckor efter omläggningen ännu inte blivit rätt. Han tror bland annat att förvirringen beror på att ansvariga inte har tänkt på att bussar vänder i rondellen vid Gribbylundsvägen/ Bergtorpsvägen.

– Det är helt snurrigt. Någon har inte tänkt hela vägen. Det är ett mänskligt misstag som får stora konsekvenser.