ANNONS

Två busslaster supportrar omhändertogs innan derbyt

Derby AIK-Djurgården
Det var nästan 47 000 på läktaren vid avspark mellan AIK och Djurgården.
Supportar från Djurgården och AIK drabbade samman i Solna strax före derbyt skulle starta på Friends, och omhändertogs av polis. AIK vann matchen med 1-0.
ANNONS

Vid klockan 14.30, en halvtimma innan matchstart, drabbade supportrar från Djurgården samman med AIK-supportrar på en restaurang vid Solnahallen.

– Det var Djurgårdssupportrar som nog visste att det fanns AIK-supportrar där och gick av tvärbanan ett par hållplatser tidigare än de skulle. Men vi fick isär dem och de har nu omhändertagits. Det rör sig om i varje fall två busslaster med supportrar som kommer att avlägsnat från platsen, och bussas i väg så pass långt att de inte kommer att kunna vara tillbaka på åtminstone ett par timmar, säger Ola Österling, polisen presstalesperson.

Knallskott mot polis

I övrigt bedömer han att uppladdningen inför matchen var lugn, med undantag för ett knallskott som kastades på en polis. Det var i samband med att Djurgårdssupportrar samlats i Vasaparken tidigare under söndagen.

– Det var mot en polis som inte hann få på sig hörselkåporna. Jag vet inte om vederbörande har fått uppsöka läkare, säger Ola Österling.

En anmälan om våld mot tjänsteman har upprättats, men det finns just nu ingen misstänkt.

Räknar med 47 000 på läktaren

Som Mitt i rapporterade tidigare i dag är det nytt publikrekord med råge för en allsvensk hemmamatch för AIK mot Djurgården. Drygt 45 500 biljetter var sålda med en och en halv timme till avspark, och till sist kunde man räkna in 45 367 åskådare.

Men en större publiksiffra än vanligt innebär inte större insats för polisen.

ANNONS

– Däremot har arrangören vidtagit några åtgärder som extra staket här och där för att få rätta publikflöden på arenan, säger Ola Österling.