ANNONS

Ny busslinje Telefonplan-Tyresö startar i december

ny busslinje
Nu har Region Stockholm fattat beslut om pendlarbussar mellan Tyresö-Telefonplan via Älvsjö, och Danderyds sjukhus-Kista via Arninge.
En tidig julklapp till dem som pendlar på tvären: Den 15:e december startar nya busslinjen mellan Tyresö och Telefonplan.
– Med utökad, utvecklad och bättre busstrafik kan vi bättre underlätta för människor att få ihop sina vardagspussel, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).
ANNONS

Nu har Region Stockholm fattat beslut om pendlarbussar mellan Tyresö-Telefonplan via Älvsjö, och Danderyds sjukhus-Kista via Arninge.

Och starten sker redan den 15 december, när de nya tidtabellerna börjar gälla.

Fakta

Här är alla hållplatser

Tyresö centrum

Bollmoraberg

Töresjövägen (endast i riktning mot Telefonplan)

Bergfoten (endast i riktning mot Tyresö centrum)

Masten

Söndagsvägen

Hökarängen

Stallarholmsvägen

Juliaborg

Älvsjö station

Prästgårdsgärdet

Västberga kyrkogårdsväg

Västberga gårdsväg

Drivhjulsvägen

Elektravägen

Kontrollvägen

Tellusborgsvägen

Telefonplan

Källa: Källa: SL

Satsning för 20 miljoner

Tanken är att knyta samman bussen med pendeltåg och tunnelbana, samt att skapa bättre förbindelser mellan arbetsplatser och nybyggda bostäder. Satsningen kostar 20 miljoner kronor.

Övrig busstrafik utökas med 162 669 bussavgångar 2020 jämfört med i år. En snabbusslinje i innerstan är också på gång, där buss 4 ska få egna körfält för att komma fortare fram.

– Busstrafiken i länet står inför en utveckling både i omfattning och innehåll. Test med självkörande bussar i reguljär linjetrafik och ett arbete med att införa fler elbussar i SL-trafiken pågår. Med utökad, utvecklad och bättre busstrafik kan vi bättre underlätta för människor att få ihop sina vardagspussel, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) i ett pressmeddelande.