ANNONS

Ny busslinje till Ursvik på helgkvällarna

Ny buss i Ursvik på porv 504Y
Den nya bussen kommer att köra mellan cirka klockan 21 och midnatt, torsdag till lördag.
Det är Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik som bekostar den nya bussen – vilken kommer att gå på prov mellan Ursvik och t-banan i Hallonbergen på helgkvällar fram till oktober.
– Vi vet att många Ursviksbor fortfarande tycker att det är lite knepigt att ta sig hem på helgkvällar ibland, säger Robert Thorstenson, vd på Stora Ursviks KB.

ANNONS

För att underlätta för resenärer att ta sig mellan Ursvik och t-banan i Hallonbergen på helgkvällar har Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik bestämt sig för att betala för en egen buss mellan stadsdelarna.

Bussen – som får namnet 504Y – kommer att gå på prov på helgkvällarna från och med 23 augusti – 13 oktober.

I dag kör SL bussar till och från Ursvik och 2021 är tanken att tvärbanans Kistagren ska stanna här.

Många Ursviksbor har dock länge efterfrågat bättre bussförbindelser upp till Hallonbergens t-bana, framförallt på helgkvällar.

– Cykelmöjligheterna är väl utbyggda, här finns bland annat bilpool och om ett par år kommer tvärbanan. SL har utökat busstrafiken i rusningstid och på dagarna, men vi vet att många Ursviksbor fortfarande tycker att det är lite knepigt att ta sig hem på helgkvällar ibland, säger Robert Thorstenson, vd på Stora Ursviks KB.

Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik – vilket består av Stora Ursviks KB, Bonava, Förvaltaren, HSB och Sundbybergs stad –  vill därför testa att köra med en inhyrd extrabuss i väntan på en mer utbyggd ordinarie SL-trafik.

Den nya bussen kommer att köra mellan cirka klockan 21 och midnatt, torsdag till lördag. Ambitionen är att bussen ska rulla var 30:e minut.

Efter testperioden ska försöket utvärderas och man kommer då också bestämma sig för om busslinjen ska fortsätta köras.

ANNONS
Fakta

Här stannar bussen

Ursviksbussen 504Y kommer att trafikera: hållplatserna Hallonbergen, Ursvik, Skrivargatan, Ursviks holme, Backstugevägen, en ny hållplats på Milstensvägen och så vidare upp till Hallonbergen igen.

Ambitionen är att den ska gå i var 30:e minut mellan klockan 21till midnatt, torsdag- lördag under testperioden 23 augusti – 13 oktober.

I Hallonbergen stannar bussen på vanliga hållplatsen för buss 504.

Det krävs ett SL-kort för att få resa med bussen.

Källa: Stadsbyggnadsprojektet i Ursvik