ANNONS

Bussresenärernas dom över nya Slussen

bildsplittslussen
Det fanns en viss skepticism bland Slussenresenärerna.
Under onsdagen stängdes den gamla Slussenterminalen och den nya tillfälliga terminalen öppnade. Bland resenärerna fanns en viss skepticism.
– Det är för mycket trappor, säger Göran Grumer, 73 år, från Orminge.
ANNONS

Under onsdagen var det första dagen med nya Slussen. Den gamla bussterminalen och uppgången till tunnelbanan stängdes. Istället gick resenärerna från den nya tillfälliga Slussenterminalen, utmed Stadsgårdsleden. Alla trappor är inte på plats än och det saknas en hiss. Men trots det uteblev har den befarade trängseln.

Ny tillfälliga terminal öppnar vid Slussen.

– Det har gått fantastiskt bra, trafiken har flutit på bra och vi är nöjda än så  länge, säger Kent Hietala, projektledare på bytespunkt Slussen.

Några av de som hade tagit sig in till Slussen i rusningstrafiken var Kristina Dahlberg och Göran Grumer. Meningarna gick delvis isär kring den nya terminalen.

– Det var sista gången jag åkte in till Slussen. Nästa gång hoppar jag av vid Londonviadukten och går till jobbet, det ligger ändå på Söder, säger Kristina Dahlberg, 60 år, från Stavsnäs.

Göran Grumer, 73 år, från Orminge tyckte att den nya terminalen fungerade bra, men att det var en hel del trappor.

ANNONS

– Det är för mycket trappor. Det fungerar för mig som kan gå, men har man svårt att gå så kan det bli jobbigt, säger Göran Grumer.

Vad tycker du om den nya bussterminalen?

– Det blir bra men det är ju en bit att gå jämfört med tidigare. Men det gör inte så mycket för min del, säger Göran Grumer.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.