ANNONS

Efter mordet på busstorget – panelsamtal på Arena Satelliten

Skjutning Sollentuna centrum 6/2 2020
Mitt i eftermiddagsrusningen den 6 februari sköts en man i 20-årsåldern till döds på busstorget intill Sollentuna centrum.
Den 6 februari sköts en man till döds mitt på ljusa dagen på busstorget i vid Sollentuna centrum.
Nu bjuder Socialdemokraterna in till ett panelsamtal på Arena Satelliten på tisdag om hur man kan öka tryggheten och motverka gängkriminaliteten i Sollentuna.
ANNONS

Skjutningarna påverkar de drabbade och omgivningen och skapar stor otrygghet på våra gator och torg. Det kommer vi aldrig att acceptera. Alla Sollentunabor ska kunna känna sig trygga i sin vardag, oavsett tid på dygnet eller i vilket område man bor, säger Isis Lindfeldt från Tureberg-Helenelunds S-förening som i samarbete med SSU Sollentuna står bakom arrangemanget.

Samtalet är öppet för allmänheten och äger rum på tisdag den 3 mars klockan 18 på Arena Satelliten.

”Dags att växla upp”

Medverkande i panelen är Abdulkadir Bulhan, verksamhetschef på Möjligheternas plats i Tureberg, Hanna Hajas, ordförande för SSU Sollentuna, Jan Herremo, nattvandrarna Farsor och Morsor i Sollentuna, Joakim Jonsson, oppositionsråd (S) i Sollentuna, Kristofer Runow, kyrkorådets ordförande och Samuel Vidén, Förortsjuristerna, Spånga.

Det är dags att växla upp arbetet med att bekämpa rånen och skjutningarna. För att lyckas med det behöver politiker, rättsväsendet och civilsamhället ha gemensamma strategier och jobba tillsammans. Därför bjuder vi in alla Sollentunabor till det här panelsamtalet, säger Bashar Tanco Hussein, ordförande i Tureberg-Helenelunds S-förening.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.