ANNONS

Mer busstrafik till Vega – mindre i Västerhaninge

Den nya busstrafiken i Haninge ska gälla från och med december.
Den nya busstrafiken i Haninge ska gälla från och med december.
Fyra busslinjer kommer att gå till nya Vega station – samtidigt så läggs busstrafiken mellan Västerhaninge och Jordbro ner. Här är några av de stora förändringarna i Haninges nya busstrafik.
ANNONS

Inför december varje år kommer SL med sina tabellförändringar för busstrafiken i Haninge, och denna gång är det mycket Vega i fokus.

Den 1 april ska Vega pendeltågstation stå klar, och nu är det klart att fyra busslinjer ska trafikera stationen. Tre av linjerna ska även passa pendeltågets avgångar.

Bland annat blir det en ny busslinje från Handen till Vega med 30-minuterstrafik, och både 837:an (Jordbro station-Kolartorp) och linje 836 (Norrby-Handenterminalen) får i stället Vega station som slutstation.

Fakta

Annat som sticker ut i bussförändringarna i Haninge

Linje 835 (Tungelsta-Länna) läggs ned i sin nuvarande sträckning. Delsträckan Jordbro-Handen-Port 73 tas över av linjerna 837 (Jordbro-Vega station) och 838 (Jordbro-Port 73)

Linje 832 (Västerhaninge station-Åbylund) görs om och förlängs till sträckningen Västerhaninge station-Lillgården (Tungelsta), och linjen byter namn till linje 844.

Kvartärvägen, Åbygången och Åbylund dras in som busshållplatser i Åbyområdet i Västerhaninge, och det blir ingen busstrafik till Hanvedens IP.

Linje 824 (Handenterminalen-Tyresö strand) kommer på några av kvällsturerna till och från Tyresö centrum att förlängas till Strandängarna. Turtätheten blir 60 minuter i stället för 120.

Samtliga bussförändringar i Haninge har presenterats inför december 2018, och införs i nya sommartidtabellen från och med midsommar 2019.

 

 

Källa: Trafikavdelningen, Trafikförvaltningen/SLL

Inga bussar mellan Västerhaninge och Jordbro

Annat nytt är att 841:an (Jordbro-Brandbergens centrum) ersätts av nya buss 838 (Jordbro-Port 73), och att Brandbergsborna kommer behöva börja byta buss när man ska till Tyresö centrum.

Det är också klart att busstrafiken mellan Västerhaninge och Jordbro nu läggs ned.

Och för Jordbroborna kommer det ta längre tid att åka till Handens närsjukhus, men snabbare att komma till Brandbergen.

ANNONS