Butikspersonal bakbands vid rån

I söndags morse slog två knivbeväpnade och maskerade rånare till mot en handelsträdgård i Hässelby.

Enligt polisen låg rånarna i bakhåll när en anställd på Plantagen kom till jobbet strax före 09.00. Den anställde tvingades under knivhot att öppna kassaskåpet och bakbands sedan med tejp och låstes in i kassarummet.

Rånarna ska enligt polisen ha fått med sig kontanter. Det dröjde mellan fem och tio minuter innan personalen kunde larma polisen.

Rånarna ska vara två män i övre medelåldern. De var maskerade vid rånet. Den anställde ska inte ha skadats fysiskt.

Vid 09.30 spårade polisen med hundpatruller i området. Vid tidningens pressläggning hade polisen inte gripit någon misstänkt för rånet.

– Nu är det allmän spaning som gäller, men vi har vissa uppgifter om dem som kan leda framåt, säger Albin Näverberg vid polisens länskommunikationscentral.

Detta är inte första gången som detta händer. På kvällen den 15 maj förra året blev samma butik rånad av män, som hotade personal med pistol och bakband dem. Det tog då en halvtimme för personalen att ta sig loss och larma polisen.

Förra året anmäldes 20 butiksrån i Hässelby-Vällingby, jämfört med sju 2013, enligt preliminära siffror från Brottsförebyggande rådet.

Nu är det allmän spaning som gäller, men vi har vissa uppgifter som kan leda framåt.