Mest lästa: Carimas storsatsning, utsläppsligan och superstjärnan

By Carima öppnar i Gribbylunds centrum. Inredning, kläder, kafé och lättare luncher.
Många har läst om att Carima Polz Mittig storsatsar med ny livsstilsbutik och kafé – hon hoppas få liv i Gribbylunds centrum.
Vad snackas det om? Hänger du med på vad andra läst? Här är Mitt i Täbys mest lästa artiklar den senaste veckan.

 

Carima storsatsar i Gribbylund

En livsstilsbutik med inredning, kläder och kafé i Gribbylunds centrum funkar det? Japp, Carima Polz Mittig tror stenhårt på sitt nya koncept BycarimaLäs mer. Läs gärna även här om butiksgrannen Skattkammaren, Maria Sellström, som driver måleributik och verkstad och också öppnat i Gribbylunds centrum.

 

Hur är det möjligt att tre tunnlar slås ut – samtidigt?

Trafikverket ska utreda vad som hände när elen slogs ut i tre tunnlar samtidigt på Norrortsleden. Under natten ska det ha skett ett planerat arbete i området och elen gick på morgonen inte att slå på. ”Kaos” och köer vittnade jobbpendlare om som tvingades köra en omväg i morgonrusningen när Trafikverket av ”säkerhetsskäl” stoppade all trafik i tunnlarna. Läs mer.

 

Tonårstjärnan Nina Lizell, 75, har aldrig slutat lysa

Nina Lizell som slog igenom som tonårsidol i Sverige på på 60-talet blev superstjärna i Tyskland. Mitt i Täby har varit hemma hos Nina, som lagom till 75-årsdagen släpper ett nytt album, för att snacka personliga låttexter och hyllningen till fansen. Hon öppnar också upp om kändisromansen bakom guldskivan. Läs mer.

 

Stort intresse för det nya utegymmet

Här snackar vi om Johan Algernons (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden,, svettigaste invigningen – ett nytt utegym i Roslags-Näsby.  Läs mer. 

 

Spelar det något roll vad din politiker gör för miljöval privat?

Mitt i granskade vad de högsta politikerna i länets kommuner kör för bilar och hur mycket koldioxid dessa släpper ut. Täbys Erik Andersson (M) hamnar med sitt bilval i mitten av koldioxidligan – men långt över EU:s utsläppsmål för personbilar. Spelar det något roll vad din politiker gör för miljöval privat? Läs mer