ANNONS

”Bygg en krog på Islingekajen”

Islingekajen borde användas bättre, tycker många.
Islingekajen borde användas bättre, tycker många.
Röster höjs för en restaurang i kvällssol
ANNONS

Missnöjet kring Islingekajens öde växer.

På sociala medier debatteras flitigt vad som är och bör vara användningen av marken nere vid Värtan, men ännu finns ingen konkret plan.

Den senaste planen för Islingekajen var ett akvarium. Men i mitten av mars sa kommunen nej och avbröt samarbetet med entreprenören som vill bygga akvariet.

Anledningen från kommunledningen sida var att man inte kom överens om byggnadens utseende och att man inte längre trodde på projektet som helhet.

Miljöpartiet har föreslagit ett badhus på kajen, men än så länge finns inga nya planer för Islingekajen. Nuvarande detaljplan från 1964 anger hamnområde, och ”får användas endast för hamntrafik och därmed samhörigt ändamål”.

– Det är inget planerat på platsen, och i dagsläget finns inga tankar om vad som kan göras där, säger Bengt Rehn, exploateringschef på Lidingö stad.

Näsetbon Mattias Wirén är kritisk till dagens användning.

– Nu är det uppställning för lastbilar som står på tomgång om nätterna. Det borde finnas en bättre användning för Lidingös dyra mark nere vid vattnet, säger han.

Han förespråkar en restaurang och trädäck där man kan sitta och njuta av solnedgången och får medhåll av andra Lidingöbor. De flesta rösterna, på bland annat Facebook, är överens om att platsen borde utnyttjas bättre.

ANNONS

”Jag röstar för en fläskig sjökrog med stort däck & badponton!”, ”Lite trevligare än skitiga lastbilar på tomgång…”, ”Något måste hända…” är några av rösterna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.