KD: ”Bygg skidtunnel på Södermalm”

Kristdemokraterna i Stockholm vill nu att staden ska utreda om man kan använda tunnlarna på Södermalm för att anlägga en skidtunnel.

Skidentusiasterna i Stockholm kan aldrig räkna med bra skidväder under hela vintern. Det vill KD råda bot på och tycker att man bör anlägga en skidtunnel i Stockholm.

Tunnlar på Söder aktuella

– En trygg och säker lösning för att garantera snötillgång är att anlägga längdskidspår i tunnlar. Där kan klimatet påverkas mer exakt och luften kylas om det behövs. Därmed kan motionärer få till åkningen under hela säsongen eller till och med året runt, skriver KD:s ordförande i Stockholms stad, Ella Bohlin, i ett pressmeddelande.

Tunnlarna som de syftar på ligger bland annat på Södermalm. Det är sprängda tunnlar som idag inte används. Därför tycker KD att man bör utreda möjligheten att anlägga skidtunnel där.

Liknande idéer

Om det inte skulle fungera vill partiet även att man ska utreda möjligheten att bygga en skidtunnel i anslutning till befintliga rekreationsområden Stockholm.

Idéen om en skidtunnel i Stockholmsområdet är inte unik. Det har till exempel, under många år, förts diskussioner om en skidtunnel på Lida Friluftsgård i Botkyrka. Även i Täby har det varit aktuellt med en skidtunnel i anslutning till Ullnasjön, men planerna ledde ingen vart.

LÄS MER: Skidåkare vallfärdar till Täby